Πώς θα βάλω φορτιστή με επιδότηση στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου

Τι ισχύει για όσους παρκάρουν στον ακάλυπτο χώρο

  • -
  • -

Με την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) τέθηκε σε ισχύ το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα επιδοτείται με 500 ευρώ η αγορά έξυπνου φορτιστή (wallbox) από ιδιώτες, με την προϋπόθεση ότι θα αγοράσουν με επιδότηση ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει απαντήσεις σε όσους θέλουν να αγοράσουν φορτιστή με επιδότηση και έχουν απορίες:

Πού μπορώ να τοποθετήσω τον φορτιστή; Θα πρέπει να έχω ιδιόκτητη θέση ή απλά μισθωμένη;

Για να δικαιούστε επιδότησης για την απόκτηση «έξυπνου» οικιακού σημείου επαναφόρτισης, πρέπει να είστε ιδιοκτήτης ή μισθωτής θέσης στάθμευσης. Αυτό αποδεικνύεται με την κατάθεση εντύπου Ε1 ή μισθωτηρίου συμβολαίου από το www.gsis.gr ή εντύπου Ε9 κατά περίπτωση.

Έτσι, στην περίπτωση που έχετε ιδιόκτητη/μισθωμένη θέση στάθμευσης στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένετε, αυτό αποδεικνύεται με την κατάθεση ενός εκ των δικαιολογητικών που αναφέρονται παραπάνω και άρα δικαιούστε επιδότησης για την απόκτηση «έξυπνου» οικιακού σημείου επαναφόρτισης.

Δεν έχω θέση στάθμευσης, αλλά παρκάρω στον ακάλυπτο χώρος της πολυκατοικίας. Μπορώ να βάλω φορτιστή με επιδότηση;

Στην περίπτωση που παρκάρετε το όχημά σας στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένετε, χωρίς να είστε ιδιοκτήτης ή μισθωτής θέσης στάθμευσης ΔΕΝ δικαιούστε επιδότησης για την απόκτηση «έξυπνου» οικιακού φορτιστή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...