Ετοιμάζεται η μεγάλη επιστροφή του Honda CR-Z;

Η κίνηση της Honda να κατοχυρώσει εκ νέου το όνομα του μοντέλου… άναψε φωτιές

  • -
  • -

Το λανσάρισμα του Honda CR-Z το 2010, με τις καταφανείς σχεδιαστικές αναφορές στα θρυλικά CR-X του 80’-90', δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, μιας και οι πωλήσεις τους κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Το υβριδικό coupe ανανεώθηκε το 2013, αλλά οι μικρές αισθητικές αλλαγές δεν κρίθηκαν ικανές να «πουσάρουν» τις πωλήσεις του προς τα πάνω, γεγονός που κατέστησε την απόσυρσή του από την παγκόσμια αγορά αναπόφευκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ HONDA CRZ

Τώρα ωστόσο, μια πρωτοβουλία της ιαπωνικής μάρκας ήταν αρκετή ώστε να ξεσπάσει μια ξέφρενη φημολογία, περί επαναφοράς του μοντέλου στην αγορά. Αφορμή στάθηκε η κίνηση της Honda να καταθέσει αίτηση στο United States Patent and Trademark Office για κατοχύρωση του ονόματος “CR-Z”. Πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να υποβληθεί σε ποικίλες αναγνώσεις και δε συνιστά ακράδαντο στοιχείο που επιβεβαιώνει την επαναφορά του μοντέλου στο παγκόσμιο οδικό χάρτη.

Διότι, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προέβησαν στην κατοχύρωση ενός ονόματος, με την ιστορία ωστόσο να δείχνει πως εν τέλει δεν την κεφαλαιοποίησαν μέσω της παραγωγής ενός μοντέλου με την εν λόγω ονομασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ HONDA e ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, βέβαια, είναι η απόφαση της Honda να κατοχυρώσει την… πατρότητα του CR-Z αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Υποθέτοντας πως επιβεβαιώνονται οι φήμες, δεν αποκλείεται η χρήση του κώδικα “CR-Z” ν’ αφορά την ονοματοδοσία ενός εξηλεκτρισμένου μοντέλου, το οποίο θα υπηρετεί τα σχέδια της μάρκας για δυναμική είσοδο στον κόσμο των ηλεκτρικών.
Εσείς, θα θέλατε την επιστροφή του Honda CRZ;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...