Ηλεκτροκινητήρες για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα από τη Yamaha (video)

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής προσφέρει την σπίθα για την είσοδο των μοτοσικλετών -και όχι μόνο- στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

  • -
  • -

Σε αντίθεση με τον χώρο της αυτοκίνησης, η διαδικασία εξηλεκτρισμού του «κόσμου» της μοτοσικλέτας, βρίσκεται σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο. Εξαίρεση αποτελεί η Yamaha η οποία έχει αναπτύξει μια ολιστική στρατηγική για την παροχή ηλεκτρικού χαρακτήρα στα οχήματά της.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, αποκάλυψε κάποια ηλεκτρικά μοτέρ τόσο για μοτοσικλέτες όσο και για αυτοκίνητα. Ειδικότερα, μέσω ενός νέο βίντεο, ο Ιάπωνας κατασκευαστής αποκάλυψε έναν κινητήρα των 35 kW (47 ίππων) για μοτοσικλέτες, ενώ το φως είδε και μία άλλη μονάδα των 150 kW (201 ίππων) προορισμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο οπτικοακουστικό υλικό, μάλιστα, μπορούμε να καταστούμε μάρτυρες της διαδικασίας τροφοδότησης ενός πισωκίνητου ηλεκτρικού αυτοκινήτου από ένα ζευγάρι κινητήρων των 201 ίππων.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το γεγονός πως τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι ιδιαίτερα συμπαγή, κάτι που υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Takashi Hara, μηχανικός της Yamaha:

«Αναγάγαμε τη δημιουργία συμπαγών μονάδων σε στόχο ύψιστης σημασίας. Μέσω της χρήσης της προηγμένης μας τεχνολογίας πετύχαμε ένα ιδιαίτερα συμπαγές design».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...