Τα πρατήρια φυσικού αερίου CNG που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2020

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 17 πρατήρια ανά την επικράτεια, εκ των οποίων τα 8 στην Αττική

  • -
  • -

Η αύξηση των πωλήσεων μοντέλων CNG στην ελληνική αγορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη δικτύου ανεφοδιασμού, καθώς για να κάνει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εξοικονόμηση στα χρήματα που δίνει για το καύσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιεί κυρίως το φυσικό αέριο και να έχει το ρεζερβουάρ βενζίνης μόνο για κάποια ώρα ανάγκης.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας λειτουργούν 17 πρατήρια, 14 της Fisikon, ένα της Elin και δύο της Promethan. Περίπου τα μισά (8) βρίσκονται στην Αττική, τρία υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, δύο στη Λάρισα και από ένα σε Βόλο, Λαμία, Ιωάννινα και Τρίκαλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το επόμενο σημείο όπου θα γίνεται ανεφοδιασμός με CNG θα είναι στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου (Αχαΐα), καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία του πρατηρίου ΕΚΟ-Fisikon και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών. Η λειτουργία του αναμένεται σύντομα.

Ο προγραμματισμός της Fisikon για το 2020 περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων πρατηρίων φυσικού αερίου επίσης στη Θεσσαλονίκη (στη Σταυρούπολη), στο ΣΕΑ Ευαγγελισμού (Λάρισα) και στη Χαλκίδα (στην Οδό Χαλκίδας – Καρύστου).

Πλάνα ανάπτυξης του δικτύου της έχει και η Elin, όμως προς το παρόν είναι στη φάση του σχεδιασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...