10 μήνες μετά, 4.000 αυτοκίνητα παραμένουν μέσα στο μισοβυθισμένο πλοίο!

Ο κορονοϊός αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων

  • -
  • -

"Δέσμιο" των ακραίων καιρικών φαινομένων και της πανδημίας του κορονοϊού είναι το προσωπικό ασφαλείας που επιχειρεί στο φορτηγό πλοίο Golden Ray, το οποίο 10 μήνες και πριν, και συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε «αναποδογυρίσει» στα ανοιχτά του πορθμού Σεντ Σάιμονς, κοντά στο Μπράνσγουικ της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Το μήκους 200 μέτρων νοτιοκορεάτικο πλοίο με προορισμό τη Μέση Ανατολή είχε πάρει κλίση 45 μοιρών, γεγονός που είχε επιφέρει τον εγκλωβισμό των μελών του πληρώματος.

Και αν οι εργαζόμενοι κατάφεραν να ανασυρθούν σώοι από τα σωστικά συνεργεία, ανάλογη ευτυχή κατάληξη δεν είχε και το εμπόρευμα, και συγκεκριμένα τα 4.000 αυτοκίνητα μάρκας Hyundai και Kia, τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα και... προφανώς κατεστραμμένα.

Αυτό διότι 10 εκ των εργαζομένων που επιχειρούσαν με φόντο τον «τεμαχισμό» των κύριων μερών του πλοίου και κατ’ επέκταση τον μετριασμό της οικολογικής καταστροφής και κατείχαν σημαίνοντα ρόλο στο “πρότζεκτ”, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα από τα τεστ, ωστόσο, δεν συνιστούν τη μοναδική τροχοπέδη μιας και έχουν εκφραστεί φόβοι πως τους επόμενους μήνες θα «χτυπήσουν» τυφώνες.

"Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην επιτυχή απομάκρυνση του Golden Ray από τη θάλασσα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής Επιχειρήσεων Ακτοφυλακής,  Efren Lopez.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...