Μία πόλη στην οποία οδηγούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Γιατί μια μάρκα να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους;

  • -
  • -

Μια πόλη όπου οι μετακινήσεις δεν θα προκαλούν ρύπους οραματίζεται η Renault, και ως εκ τούτου δεν διστάζει να επιχειρήσει να μετουσιώσει το… όνειρο σε πραγματικότητα.

Έτσι, εφοδιάζει όλους τους κατοίκους της πόλης Appy στη Νότια Γαλλία, με ισάριθμα Renault Zoe, για διάστημα τριών ετών. Στόχος της φίρμας είναι να αποδείξει πως η βιώσιμη κινητικότητα είναι απόλυτα εφικτή και ταιριαστή σε όλους μας.

Η γεωγραφική θέση της εν λόγω πόλης μπορεί να προβάλλει σαν πρόβλημα, μιας και είναι αρκετά απόμερη, το εμπόδιο, αυτό, ωστόσο δεν κρίνεται ανυπέρβλητο. Αυτό διότι, σύμφωνα με τη Renault, το αμιγώς ηλεκτρικό Zoe απολαμβάνει 390 km αυτονομίας, τα οποία είναι υπεραρκετά για τη μετάβαση στην πλησιέστερη μητρόπολη.

Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι θα επωφεληθούν από έναν φορτιστή για οικιακή χρήση, ενώ σε κεντρικό σημείο της πόλης θα δεσπόζει και ένας για δημόσια χρήση. Στην εξυπηρέτηση τους, παράλληλα, συνδράμει ο χρόνος φόρτισης (30 λεπτά) της μπαταρίας 52 kWh μέσω φορτιστή ταχείας φόρτισης DC.

Το μικρό ηλεκτρικό της Renault αυξάνει συνεχώς τη δημοτικότητά, όπως μαρτυρούν τα 100.000 μοντέλα που «πλημμυρίζουν» τους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Υπενθυμίζουμε πως το τρίτης γενιάς Zoe προσφέρεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένο συγκριτικά με τον προκάτοχό του, με τις βελτιώσεις να αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και την μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, 52 kWh (έναντι 41 kWh του προηγούμενου μοντέλου)

Στο στάνταρ εξοπλισμό ακόμη και της βασικής έκδοσης είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών, ενώ η τύπου tablet οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων EASYLINK είναι κοινή με αυτή του νέου Clio.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ZOE ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...