TVR Griffith: Θα μπει τελικά στην παραγωγή;

Griffith ακούμε και Griffith δεν βλέπουμε...

  • -
  • -

Η ιστορία δείχνει πως ό,τι αναβάλλεται συνεχώς, στο τέλος δεν πραγματοποιείται. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν θα συμβεί με το “βρετανικό muscle car”, Griffith, το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί από την TVR.

Ειδικότερα, έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την παρουσίαση του μοντέλου στο Goodwood Revival. Πλέον, έχουμε μπει για τα… καλά στο 2020, αλλά το πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο είναι άφαντο.

Όπως ξεκαθάρισε, ωστόσο, το αφεντικό της  TVR, Les Edgar, με δηλώσεις του στο Autocar δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Δεν είναι μυστικό πως το πρότζεκτ αποδείχτηκε πιο δύσκολό απ’ ό,τι αναμενόταν, αλλά είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σ’ αυτό. Πολλά από τα προβλήματα ήταν υπεράνω των δυνάμεών μας».

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

Την καθυστέρηση πυροδότησε η πρωτοβουλία της Ουαλικής κυβέρνησης να αγοράσει το 3% της βρετανικής βιομηχανίας με αντάλλαγμα ένα δάνειο ύψους 2.150.000 ευρώ. Η μεταβίβαση ενός μετοχικού μεριδίου στο κράτος -και οι συνακόλουθες απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από τη νομοθεσία της ΕΕ- ήταν ο κατεξοχήν ανασταλτικός παράγοντας στην εξέλιξη του project.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όμως, ο CEO της μάρκας, Jim Berriman, «πλέον πρέπει να  περάσουμε στο στάδιο της παραγωγής και να λάβουμε την έγκριση EC Small Series Type Approval, η οποία θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε 1.000 αντίτυπα κάθε μοντέλου του χρόνου».

Εφόσον, λοιπόν, πάνε όλα καλά, το TVR Griffith θα «φορά» έναν ατμοσφαιρικό 5λιτρο V8 κινητήρα ο οποίος θα είναι τοποθετημένος μπροστά και αποδίδει περισσότερους από 500 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...