Άμεσα τοποθετούνται 25 διπλοί φορτιστές στην Αθήνα

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρκάρουν δωρεάν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης

  • -
  • -

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2021 οι δήμοι της χώρας θα πρέπει να έχουν χωροθετήσει σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 18 του νόμου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Προβλέπεται μάλιστα η χωροθέτηση τουλάχιστον ενός σημείου φόρτισης για κάθε 1.000 κατοίκους του δήμου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη, άμεσα θα δούμε στην Αθήνα 25 διπλούς φορτιστές (με δυνατότητα φόρτισης δηλαδή 50 ηλεκτρικών οχημάτων), οι οποίοι αποτελούν προσφορά ιδιωτών στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Την ανακοίνωσε έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων σε διαδικτυακή εκδήλωσε που οργάνωσαν η Interamerican και το CNN Greece με τίτλο «Οδηγούμε τη Μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις». Δεν έδωσε πάντως λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πού θα εγκατασταθούν οι φορτιστές.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει σύντομα ο διαγωνισμός για ορισμένες δεκάδες ακόμη φορτιστές μέσα στην πόλη της Αθήνας. Υπενθύμισε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρκάρουν δωρεάν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και εξαιρούνται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...