Στην Ελλάδα το τροχόσπιτο-τέρας των 14 τόνων

Ένα ζευγάρι Γερμανών ταξιδεύει με το στρατιωτικών προδιαγραφών ΜΑΝ σε όλο τον κόσμο

  • -
  • -

Από τον Μάρτιο του 2017 ο Achim, η Kerstin και τα δύο τους σκυλιά, ζουν και ταξιδεύουν σε αυτό το όχημα. Δεν είναι όμως ένα κοινό τροχόσπιτο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Το «Wombat», όπως το έχουν ονομάσει από το μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο που ζει στην Αυστραλία, είναι ένα θηριώδες 4x4 που φθάνει σε κάθε έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το MAN Expedition Truck κατασκευάστηκε το 1984 με στρατιωτικές προδιαγραφές, καθώς χρησιμοποιήθηκε ως όχημα επίδειξης από το στρατό της Νορβηγίας! Το 1992 μετατράπηκε σε τροχόσπιτο, ενώ έγινε γενική ανακατασκευή των μηχανικών του μερών και του εσωτερικού το 2016.

Το συναντήσαμε στη Νότια Εύβοια, όπου συνεχίζει το ταξίδι του στη χώρα μας το ζευγάρι των Γερμανών, μετά τις αρκετές εβδομάδες που πέρασαν στην Πελοπόννησο.

Ο 6.8 diesel αποδίδει 192 ίππους και συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο με κοντές σχέσεις, ενώ τα τρία μπλοκέ διαφορικά αναλαμβάνουν να βγάλουν το τροχόσπιτο – τέρας από οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή.

Δύο δεξαμενές πετρελαίου, 400 lt η καθεμία, χαρίζουν εντυπωσιακή αυτονομία, ενώ υπάρχουν δεξαμενές νερού 380 lt και ηλιακά πάνελ που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για μία σειρά από λειτουργίες και συσκευές.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του Achim και της Kerstin μπορούν να τους ακολουθούν στο instagram, στο www.instagram.com/wombat92/


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...