26 σταθμοί φόρτισης στους αυτοκινητοδρόμους μέσα στο 2020

Το πρόβλημα που υπάρχει με την Εγνατία Οδό - Ο Πρόεδρος της HELLASTRON μίλησε στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Τις ενέργειες που έχουν κάνει οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους για να αναπτύξουν δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανέφερε κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ο Πρόεδρος της HELLASTRON. Πρόκειται για τον φορέα που απαρτίζουν οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Σταυρή ήδη λειτουργούν σταθμοί φόρτισης σε ορισμένα σημεία των εθνικών οδών, με το στόχο να είναι στα τέλη του 2020 ο αριθμός αυτός να ανέρχεται σε 26. «Έτσι θα υπάρχει ένα σημείο φόρτισης ανά 200 χλμ. ανά ρεύμα κυκλοφορίας», είπε ο κ. Σταυρής. Έως το 2025 ο αριθμός των σταθμών φόρτισης αναμένεται να φθάσει τους 40.

Ο Πρόεδρος της HELLASTRON αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με την Εγνατία Οδό. «Είναι ένας αυτοκινητόδρομος μήκους 670 χλμ που έχει μόλις 1-2 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, οπότε η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κατά μήκος της είναι δύσκολη», τόνισε ο κ. Σταυρής.

Στον φορέα HELLASTRON συμμετέχουν οι 8 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε έργα που περιλαμβάνουν οδικές υποδομές με διόδια: Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Κεντρική Οδός.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...