Ποιος θα πρωτοκάνει πίστα Formula 1 στην Ελλάδα;

Μετά τον Ορχομενό, τη Χαλανδρίτσα και τη Δραπετσώνα, στον… πλειστηριασμό μπαίνει και ο Αλμυρός Βόλου

  • -
  • -

Μπορεί η Ελλάδα να απουσιάζει παντελώς από τον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο, αφού ούτε το διάσημο Ράλλυ Ακρόπολις δεν είναι καν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όμως τα όνειρα δεν έβλαψαν κανέναν.

Προσωπικά έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις με θέμα την κατασκευή πίστας Formula 1 στην Ελλάδα: με τον τότε Πρόεδρο της ΕΛΠΑ, Βασίλη Δεσποτόπουλο για τον Ορχομενό, με τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ευάγγελο Φλωράτο και επιχειρηματίες της Αχαΐας για τη Χαλανδρίτσα, με τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Παπαθεοδώρου για τη Δραπετσώνα. Σε όλες τις περιπτώσεις, «απείχαμε λίγες εβδομάδες πριν το οριστικό deal».   

Μέχρι και με τον Bernie Ecclestone μίλησα σχετικά, στο περιθώριο του GP Μπαχρέιν, το 2015. Δεν μου απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αγώνας F1 στην Ελλάδα, αν και τότε ήμασταν ακόμη εν μέσω μνημονίων. Γιατί να το αποκλείσει άλλωστε;

Τώρα είναι η σειρά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, να μπει… δυναμικά στο παιχνίδι. Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TRT αναφέρθηκε στη σκέψη του για τη δημιουργία πίστας αγώνων F1 σε περιοχή 1.000 στρεμμάτων στο Δήμο Αλμυρού.

To 2007 o Mark Webber είχε περάσει με την Red Bull Racing τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Από τότε δεν είμαι σίγουρος αν έχει πατήσει ξανά σε ελληνική άσφαλτο μονοθέσιο της Formula 1.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...