Τον τσάκωσαν αφού είχε κλέψει 2.000 κλειδιά αυτοκινήτων

Τα πουλούσε στο eBay

  • -
  • -

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν άντρα που είχε κλέψει σχεδόν 2.000 κλειδιά αυτοκινήτων, ενώ εργάζονταν σε μια σιδηροδρομική εταιρεία. Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2017, όταν μοντέλα των Ford, FCA και GM, έστελναν με τρένα τα αυτοκίνητά τους σε άλλες πολιτείες, άρχισαν να διαπιστώνουν κατά την παραλαβή τους ότι έφταναν με ένα αντί για δύο κλειδιά.

Όταν ήρθαν στην εταιρεία οι καταγγελίες σχετικές με αυτές τις απώλειες, οι αρχές άρχισαν να εξετάζουν το θέμα. Οι έρευνες οδήγησαν σε ένα 41χρονο, ο οποίος αφού έκλεβε το ένα κλειδί από τα δύο, το έβγαζε στο eBay για πώληση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, ο εν λόγω άνθρωπος είχε αποκομίσει κέρδος που έφτανε τα 60.570 δολάρια (53.640 €).

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, τα αυτοκίνητα θα έφταναν στον σιδηροδρομικό σταθμό χωρίς να είναι κλειδωμένα και συνήθως με δύο κλειδιά. Δουλειά του 41χρονου ήταν να τα βάλει σε μια σειρά και μετά αυτά να φορτωθούν από κάποιον άλλο στα τρένα.

Σύμφωνα με την έρευνα μία εταιρεία από αυτές αναζήτησε και βρήκε σε ένα λογαριασμό κλειδιά των μοντέλων της στο eBay. Τα κλειδιά ήταν ενός από τα αυτοκίνητά της, με το λογαριασμό να είναι στο όνομα ενός φίλου του κατηγορούμενου στο facebook. Από εκεί τα χρήματα πήγαιναν σε έναν λογαριασμό με άλλο ψευδώνυμο στο PayPal, ωστόσο σε κάποιο σημείο της διαδρομής… για την πληρωμή υπήρχε το όνομα του 41χρονου.

Τα κλειδιά είχαν βγει στο eBay στο διάστημα ανάμεσα στο Δεκέμβριο του 2017 και Μάιο του 2018, με τα περισσότερα από αυτά να καταλήγουν σε ένα αγοραστή, ο οποίος με τη σειρά του τα πούλαγε έναντι 69 έως 160 δολαρίων. Τελικά, στον 41χρονο ασκήθηκε δίωξη για κλοπή και πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

[ΠΗΓΗ: Carscoops]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...