ΚΤΕΟ: Δεν θα πληρώνουν πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο όσοι είναι στο εξωτερικό

Ποιους αφορά η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από χώρα σε χώρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί Έλληνες πολίτες να ήταν ή και να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άλλη χώρα. Προκειμένου όσοι είναι κάτοχοι οχήματος στην Ελλάδα – το οποίο πρέπει να περάσει από τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ – να μην επιβαρυνθούν οικονομικά, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να εξαιρεθούν του παράβολου για εκπρόθεσμο έλεγχο.

Στη σχετική εγκύκλιο του Υφυπουργού, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αναφέρεται:

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματός για τον Τεχνικό Έλεγχο βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τελωνειακής ή άλλης αρμόδιας ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Τα ανωτέρω ισχύουν αναλογικά και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογητικών (με ταξιδιωτικά έγγραφα) αποδεικνύει την παραμονή του στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα που βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισης του οχήματος σε ΚΤΕΟ από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΤΕΟ; ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...