Ποια pick-up πήρε το Πυροσβεστικό Σώμα;

Τα 20 οχήματα αποτελούν δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος» σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

  • -
  • -

Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η τελετή παραλαβής από το Πυροσβεστικό Σώμα 20 οχημάτων άμεσης επέμβασης σε δασικές πυρκαγιές.

Τα 20 οχήματα, Nissan Navara, αποτελούν δωρεά ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ της εταιρείας «Παπαστράτος», σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. «Για χαρακτηριστικό παράδειγμα γόνιμης σύμπλευσης του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο και με το εθελοντικό κίνημα», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ» για την αντιπυρική περίοδο, καθώς το σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναδιαταχθεί ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες της επικράτειας, ο στόλος αεροπορικών και επίγειων μέσων έχει διευρυνθεί ενώ το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθεώρησε τα οχήματα και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και ενημερώθηκε για τις δυνατότητές τους.

Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Παπαστράτος», Χρήστος Χαρπαντίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Παπαγεωργίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...