Πόσοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπάρχουν σήμερα παγκοσμίως;

Δείτε ποια χώρα έχει τους περισσότερους σταθμούς φόρτισης

  • -
  • -

Με τα τελευταία νέα υποχρεωτικής προσθήκης σταθμών φόρτισης σε όλα τα πρατήρια καυσίμων στην Γερμανία, βλέπουμε να γίνονται μεγάλες προσπάθειες ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της αυτονομίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), ο αριθμός των προσβάσιμων στο κοινό σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκε κατα 60% το 2019. Πρόκεται για την μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Μάλιστα, ξεπέρασε τις πωλήσεις αυτοκινήτων με μπαταρία.

Σύμφωνα με την ΙΕΑ ο συνολικός αριθμός σημείων αργής και γρήγορης φόρτισης παγκοσμίως έφτασε τα 862.118, με την Κίνα να καταλαμβάνει το 60% του συνολικού αριθμού.

Από το συνολικό αριθμό, οι ταχυφορτιστές αντιπροσωπεύουν το 31%. Μπορούν να προσφέρουν φόρτιση στο 80% σε περίπου 35 λεπτά, 90% σε 45 λεπτά και πλήρη φόρτιση σε 1 ώρα. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 13 ταχυφορτιστές, όλοι σε αυτοκινητόδρομους εκτός από ένα που βρίσκεται στο Polis Park, στη Ριζάρη. Σε κοινή πρίζα απαιτούνται από 8 έως 30 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, ανάλογα την χωρητικότητα της μπαταρίας του οχήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ - ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...