Honda Civic Type R: Θα παραμείνει χειροκίνητο και χωρίς ηλεκτροκινητήρα το νέο μοντέλο

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως η επόμενη γενιά θα κρατήσει ζωντανή την fun-to-drive παράδοση των hot hatch

  • -
  • -

Με πολλές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων να κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο, γνωρίζουμε ήδη πως η επόμενη γενιά του Honda Civic Type R βρίσκεται στα σκαριά. Το νέο ιαπωνικό hot hatch αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και τα τελευταία νέα διαψεύδουν τις φήμες που υπήρχαν για χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

Η κίνηση παραμένει στους εμπρός τροχούς. Το νέο CTR θα φοράει μια νέα έκδοση του 4κύλινδρου turbo 2 λίτρων με αυξημένη ισχύ σε σχέση με τους 320 ίππους του τωρινού μοντέλου, ενώ παράλληλα θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους. Ακόμα μία βασική λεπτομέρεια είναι η σθεναρή αντίσταση της Honda στη χρήση αυτόματου κιβωτίου, καθώς το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όπως και το σημερινό, κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Στον τομέα του αμαξώματος όλα δείχνουν πως η νέα γενιά θα έχει αυξημένες διαστάσεις, με μακρύτερο μεταξόνιο, αλλά θα διατηρηθεί η μορφή fastback. Φυσικά δεν θα λείπουν τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα όπως και οι μεγάλοι αεραγωγοί μαζί με την χαρακτηριστική αεροτομή πίσω. Μερικά από τα στοιχεία που θα ξεχωρίζουν την κορυφαία έκδοση από την υπόλοιπη γκάμα.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ Honda Civic Type R

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...