Οι σκύλοι μας κάνουν καλύτερους οδηγούς.

Πόσο αλλάζει η συμπεριφορά του οδηγού αναλόγως την ηλικία – Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας

  • -
  • -

Σε έρευνα που έκανε η SEAT στη Βρετανία βρέθηκε ότι πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες σκύλων παραδέχθηκαν πως οδηγούν με περισσότερη προσοχή όταν έχουν το κατοικίδιο μαζί τους στο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, 9 στους 10 οδηγούς που έχουν σκύλο δεν γνώριζαν ότι μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 λίρων (5.730 ευρώ) και 9 πόντοι ποινής στο δίπλωμα οδήγησης τους, για μη σωστή πρόσδεση του κατοικίδιου στο αυτοκίνητο κατά την μεταφορά. Τέλος, ένας στους 5 παραδέχτηκε πως παραβιάζει αρκετούς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια κατά την μετακίνηση, συνήθως εν αγνεία του.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της SEAT UK σε ιδιοκτήτες σκύλων. Οι περισσότεροι δήλωσαν πως όταν ο σκύλος τους βρίσκεται μαζί τους οδηγούν πιο προσεκτικά και με λιγότερο στρες.

Αυτή η επιρροή των τετράποδων φίλων μας γίνεται ακόμα πιο σημαντική στους μικρότερης ηλικίας οδηγούς. Το 69% του ηλικιακού γκρουπ 18-24, που θεωρείται το πιο ριψοκίνδυνο στους δρόμους της Βρετανίας, δήλωσε πως κινείται με περισσότερη προσοχή όταν το κατοικίδιο τους βρίσκεται στο όχημα. Αντίθετα, κάτω από τους μισούς οδηγούς μεγάλης ηλικίας (άνω των 55) είπαν πως λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Εκτός από τον τρόπο οδήγησης, η έρευνα αποκάλυψε πως πάνω από το 35% των οδηγών είναι πιο ήρεμοι όταν νιώθουν την παρουσία σκύλου στο αυτοκίνητο.

Πέρα από τα θετικά αποτελέσματα, η έρευνα ανέδειξε και κάποια αρνητικά στοιχεία που αφορούν την μεταφορά ζώων στο αυτοκίνητο. Πάνω από το ένα τρίτο από όσους ερωτήθηκαν δεν γνώριζαν με βεβαιότητα αν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αγνοούσε πως μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 λίρων για μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας του κατοικίδιου κατά τη μεταφορά. Μάλιστα, το 20% παραδέχτηκε πως δεν ασφαλίζει με κάποιο τρόπο το κατοικίδιό του στο αυτοκίνητο. Εσείς, τι μέτρα λαμβάνετε για την ασφάλεια του σκύλου σας στο αυτοκίνητο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...