Μην προσπαθείτε άδικα! Η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h

Ποια εταιρεία περιορίζει ηλεκτρονικά την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της; Και εν τέλει πόσο νόημα έχει;

  • -
  • -

Όπως σας είχαμε αναφέρει από πέρσι, η Volvo ανακοίνωσε και επίσημα πως όλα τα μοντέλα της από εδώ και στο εξής θα προσφέρονται με ηλεκτρονικό περιοριστή της τελικής ταχύτητας. Με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και στοχεύοντας στη δραστική μείωση των ατυχημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς, κανένα όχημα της Volvo δεν θα ξεπερνάει τα 180 km/h. Μάλιστα, πέρα από τον ηλεκτρονικό περιοριστή όλα τα αυτοκίνητα της σουηδικής εταιρείας θα διαθέτουν την εφαρμογή Care Key. Μέσω αυτής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να περιορίζει ακόμα περισσότερο την τελική ταχύτητα και σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ανάλογα με το μέλος της οικογενείας που θα βρίσκεται στο τιμόνι του.



Αυτό δεν είναι κάτι που συναντάμε πρώτη φορά, αφού στο παρελθόν αρκετά μοντέλα διέθεταν αντίστοιχο περιοριστή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίοδο που τα γερμανικά μοντέλα είχαν τελική ταχύτητα της τάξεως των 250 km/h. Κάτι αντίστοιχο ισχύει μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία, όπου η τελική ταχύτητα των αυτοκινήτων επιβάλλεται να είναι τα 180 km/h.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία δραστική απόφαση, με μία συγκεκριμένη λογική όσον αφορά τη μείωση των ατυχημάτων. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι με εξαίρεση κάποια κομμάτια της γερμανικής Autobahn, δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος με όριο ταχύτητας που ξεπερνάει τα 130 km/h, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και τα 180 km/h είναι μία ταχύτητα που αναμφίβολα θα προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Το πιο σημαντικό είναι η οδηγική παιδεία και η ατομική ευθύνη του καθενός, στοιχείο που συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια όλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...