Τα πάντα για το υβριδικό Golf GTE των 245 ίππων

To σπορ μοντέλο της Volkswagen που μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για έως 60 km

  • -
  • -

Και στην όγδοη γενιά του, το Golf έχει τρεις σπορ παραλλαγές, μία για κάθε κινητήριο σύνολο: GTI για την έκδοση βενζίνης, GTD για την diesel και GTE για την υβριδική. Εδώ θα μας απασχολήσει η τελευταία, η οποία συνδυάζει τις επιδόσεις με το χαμηλό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Ας δούμε τα κύρια στοιχεία του σπορ plug-in υβριδικού μοντέλου της Volkswagen.

Σχεδίαση

Το Golf GTE ξεχωρίζει από τα φωτιστικά σώματα, τον εμπρός προφυλακτήρα, την πίσω αεροτομή, τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου, τη μπλε ρίγα κάτω από καπό. Οι απολήξεις της εξάτμισης δεν είναι εμφανείς (όπως στα GTI και GTD), αλλά είναι κρυμμένες κάτω από τον πίσω. Στην καμπίνα των επιβατών παραμένει το κλασσικό μοτίβο με τις καρό επενδύσεις, ενώ αν ψάχνετε τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων πρέπει να σας πούμε ότι το αυτόματο DSG 6 σχέσεων είναι τεχνολογίας «shift-by-wire».

Συνδεσιμότητα

Στο βασικό εξοπλισμό του Golf GTE περιλαμβάνεται το Innovision Cockpit, το ψηφιακό ταμπλό που αποτελείται από τον πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων 10 ιντσών. Οι υπηρεσίες We Connect προσφέρουν συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο, Internet Radio και άλλα online χαρακτηριστικά. Λεπτομέρεια που… κάνει τη διαφορά, το νέο μπουτόν εκκίνησης, το οποίο πάλλεται κόκκινο πριν ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ VOLKSWAGEN GOLF


Υβριδικό σύστημα

Στο Golf GTE ο 1.4 TSI ισχύος 150 ίππων συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 115 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 245 PS και η ροπή σε 400 Nm. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο GTE έχει αυξημένη αυτονομία (περίπου 60 km) χάρη στην μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου (13 kWh) και τη βελτιωμένη αεροδυναμική. Με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, το Golf GTE μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 130 km/h.

Τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού

Golf χωρίς τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα δεν νοείται. Έτσι και το GTE φέρει στο βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό του όλες τις τεχνολογίες που υποβοηθούν τον οδηγό και προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Ανάμεσά τους το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist, το οποίο είναι ενεργό όχι μόνο σε χαμηλές ταχύτητες αλλά έως τα 210 km/h!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...