Η ενεργή ανάρτηση της DS Automobiles (video)

Η DS Automobiles έχει τη δική της παράδοση στον τομέα της ανάρτησης, την οποία διατηρεί και σήμερα

  • -
  • -

Ένα από τα στοιχεία που διέκριναν την αρχέτυπη DS του ’55 ήταν ο σχεδιασμός, αλλά και η πρωτοποριακή τεχνολογία που την χαρακτήριζε. Ειδικότερα, η υδροπνευματική ανάρτηση ήταν ένα σύστημα που έθεσε νέα πρότυπα στην οδική συμπεριφορά, αλλά και την άνεση που προσέφερε. Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή ότι αποτέλεσε μέτρο σύγκρισης για τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, μερικές δεκαετίες αργότερα οι τεχνικοί της DS Automobiles καινοτομούν με το ενεργό σύστημα ανάρτησης με ειδική κάμερα σάρωσης του δρόμου. Το DS Active Scan Suspension ανιχνεύει τις επικείμενες ανωμαλίες του οδοστρώματος στα πέντε μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τις ρυθμίσεις σε κάθε ένα από τα 4 αμορτισέρ ξεχωριστά.



Η βασική ιδέα πίσω από το DS Active Scan Suspension είναι η «πρόβλεψη» του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, μια κάμερα τοποθετημένη πίσω από το παρμπρίζ που συνδέεται ηλεκτρονικά με τον εμπρός και πίσω άξονα, συνεργάζεται με τέσσερις αισθητήρες ύψους και τρία επιταχυνσιόμετρα για την ανάλυση των αλλαγών στην επιφάνεια του δρόμου. Με τα δεδομένα που συλλέγονται από την κεντρική μονάδα του συστήματος, προσαρμόζεται ανάλογα η απόκριση της ανάρτησης του DS7 Crossback. Tο σύστημα μεταδίδει αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια ECU (Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου), η οποία ενεργεί σε κάθε τροχό ανεξάρτητα. Ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται, το ECU προσαρμόζει συνεχώς την ανάρτηση, καθιστώντας την πιο σφιχτή ή πιο μαλακή, ανάλογα. Είναι μια διαδικασία που «απογειώνει» την άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες, του εξαιρετικού αυτού SUV της DS Automobiles. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...