Τα αυτοκίνητα του Michael Jordan

Μερικά από τα αυτοκίνητα, της τεράστιας λίστας του, που είδαμε στο “The Last Dance”

  • -
  • -

Το “The Last Dance”, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στον κόσμο, παρουσιάζει τις επιτυχίες του, τη ζωή του, αλλά και τα αυτοκίνητα που κατά καιρούς πέρασαν από τα χέρια του.

Τα αυτοκίνητα που θα σας παρουσιάσουμε είναι μερικά από αυτά της μεγάλης λίστας του MJ, αφού ο “air” δεν έμεινε μόνο σε αυτά που προβάλλονται στη σειρά, αλλά εμπλούτισε τη συλλογή του με πολλά ακόμα και μετά την καριέρα στο μπάσκετ.

 

Chevrolet Corvette C4 & C5

Ο Jordan είχε οδηγήσει πολλές Corvette όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτή που τον σημάδεψε ήταν η C4 που πήρε τη rookie χρονιά του το 1984. Ακολούθησε και η επόμενη γενιά, η C5, η οποία ξεχώριζε για τις ζάντες χρωμίου. Ο MJ είχε και επαγγελματική σχέση με τη Chevrolet, αφού έκανε διαφημιστικά για αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων, το Blazer και το pickup S-10.

 

Ferrari 550 Maranello

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, ο Jordan εμφανίζεται με κόκκινη Ferrari 550 Maranello. Ήταν ο διάδοχος της F512M και εφοδιάζονταν με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός, με απόδοση 485 ίππων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτέλεσε έμπνευση για το σχεδιασμό των διάσημων παπουτσιών Air Jordan 14.

Porsche 911 “Slantnose”

Μετά την Ferrari 550, ένα ακόμα αυτοκίνητο αποτέλεσε την έμπνευση για το σχεδιασμό των παπουτσιών του Jordan από τη Nike. Αυτή ήταν η Porsche 911 με τη μεγάλη αεροτομή πίσω να είναι το σήμα κατατεθέν. Η 930 Turbo Cabriolet εμφανίζεται στο επεισόδιο 4, δείχνοντας τον Jordan να φεύγει από το γήπεδο, μετά από μια νίκη επί των “Bad Boys” των Detroit Pistons. Η πινακίδα έγραφε “MJ JJ” και κατά πάσα πιθανότητα ήταν αφιερωμένη στον πατέρα του παίκτη, James Jordan.


Land Rover Range Rover HSE 4.6

Η σκηνή στη βροχή ξεκινάει με τον Michael Jordan στο τιμόνι ενός Range Rover. Η έκδοση με την οποία κυκλοφορεί είναι η HSE 4.6 με τον V8 κινητήρα και αρκετή πολυτέλεια.


Mercedes-Benz S600 Lorinser

Στο επεισόδιο επτά του “The Last Dance” ο Michael Jordan χρησιμοποιεί όχημα διαφυγής μια Mercedes-Benz S-Class της γενιάς W140 που κατασκευάστηκε από το 1991 μέχρι το 1998.

Land Rover Range Rover County LWB

Στο όγδοο επεισόδιο ο B.J Armstrong, ο άσσος των Chicago Bulls μας λέει για μια κρυφή προπόνηση που έκανε ο Michael Jordan την εποχή που είχε αποσυρθεί. Στη σκηνή φαίνεται ο MJ με ένα Land Rover Range Rover να ακολουθεί τον Armstrong που οδηγεί ένα Toyota Land Cruiser. Όπως φαίνεται το συγκεκριμένο Range Rover ήταν στην έκδοση Country LWB.

1993 Chevrolet Corvette ZR-1 40th Anniversary

Η μεγάλη επιστροφή από την… προσωρινή απόσυρση του Michael Jordan, το 1993, έγινε με μια Chevrolet Corvette ZR-1. Το “I’m back” ο Jordan το είπε με αυτή τη σπάνια έκδοση 40th Anniversary, που ήταν βαμμένη όλη σε κόκκινο χρώμα, μέσα έξω. Για την ιστορία, μόνο 448 Corvette ZR-1 είχαν κατασκευαστεί τότε και μόνο 225 ήταν με πακέτο 40th Anniversary.

Porsche 911 Turbo S

Από τα καλύτερα αυτοκίνητα με το οποίο εμφανίστηκε στο “The Last Dance” ήταν η Porsche 911 Turbo S, με την τεράστια πίσω φτερούγα και το κόκκινο χρώμα. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να τραβήξει την προσοχή από πάνω της ήταν η πινακίδα κυκλοφορίας που έγραφε “AIR”.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...