Bugatti La Finale: Φόρος τιμής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

O σχεδιαστής Serkan Budur παρουσιάζει πως φαντάζεται την τελευταία Bugatti με κινητήρα εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται. Η Bugatti είναι ένας κατασκευαστής που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πλέον εντυπωσιακά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Στην πρόσφατη ιστορία, ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κατασκευές όπως η EB110, η Veyron και η Chiron. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των προαναφερθέντων supercar ήταν οι εξωγήινες επιδόσεις και οι τεράστιες ιπποδυνάμεις. Όμως, η εποχή αλλάζει, η αυτοκίνηση γυρίζει σελίδα και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι φανερό ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους ηλεκτροκινητήρες.

Με δεδομένο το παραπάνω στοιχείο, ο σχεδιαστής Serkan Budur δημιούργησε τη δική του εκδοχή, για το πως φαντάζεται την τελευταία Bugatti με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το μοντέλο υπό κλίμακα που σχεδίασε το αποκαλεί Bugatti La Finale, τονίζοντας ότι πρόκειται για την τελευταία του είδους της.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, η La Finale αποτελεί φόρο τιμής στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πολλά μηχανικά μέρη όπως η ανάρτηση και τα ψαλίδια είναι ορατά. Δεν πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο, αλλά περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο ο Budur αποχαιρετά μία παλιά εποχή και υποδέχεται μία καινούργια.

Η La Finale έχει αρκετά στοιχεία από τα σημερινά μοντέλα της Bugatti, αλλά και αρκετές πινελιές από αυτοκίνητα του παρελθόντος. Λεπτομέρειες όπως η διχρωμία, η σχεδίαση των τροχών και αρκετά σημεία του αμαξώματος παραπέμπουν στην εικονική Type 57SC Atalante, ενώ μπρούτζινα στοιχεία στο πίσω μέρος θυμίζουν την Type 41 Royale. Ο Budur δεν φαντάζεται τη La Finale με τον διάσημο W16, αλλά με ένα V12 ο οποίος και είναι πιο κόμπακτ σε διαστάσεις, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει και χαμηλότερο βάρος. Μπορεί να μην δει ποτέ το φως της παραγωγής, αλλά είναι δεδομένο ότι η έμπνευση του Budur είναι αδιαμφισβήτητα όμορφη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...