Κατακόρυφη αύξηση στην κίνηση στα μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα 11 Μαΐου

Δείτε πόσο αυξήθηκε σε σχέση με την πρώτη μέρα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων

  • -
  • -

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αποτυπώνεται και στις ακυρώσεις εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατά τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 οι ακυρώσεις άγγιξαν τις 600.000, αυξημένες κατά 131% σε σχέση με τη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν έγινε το πρώτο βήμα εξόδου από την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, με την λειτουργία ορισμένων δικαστηρίων.

Σε σχέση με τη Δευτέρα 4 Μαΐου (ημέρα που άνοιξαν αρκετά εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις), η αύξηση ανήλθε στο 34% σε λεωφορεία και τρόλεϊ και στο 30% στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός).

Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του μετρό όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα. Υπενθυμίζεται ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν βγει περί τα 1.000 λεωφορεία, το σύνολο δηλαδή του στόλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΧ ΚΑΙ ΤΑΞΙ

Οι 300 βοηθοί επιβατών παραμένουν και θα παραμείνουν όλο το Μάιο στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης μετρό με λεωφορεία, υπενθυμίζοντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων (το πρόστιμο είναι 150 ευρώ). Την ίδια στιγμή, τοποθετούνται νέες σημάνσεις στις αποβάθρες του μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν.

Προστατευτικά διαχωριστικά μεταξύ του οδηγού και του χώρου των επιβατών έχουν τοποθετηθεί στο 50% των λεωφορείων και τρόλεϊ. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται σύμφωνα με το σχεδιασμό να έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα στην Αθήνα, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...