Απειλεί να φύγει από την California η Tesla

O Elon Musk κατέθεσε αγωγή κατά της πολιτείας της California και απειλεί να φύγει από την περιοχή, λόγω της άρνησης για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Tesla

  • -
  • -

Ο Elon Musk ετοιμαζόταν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Tesla στο Fremont της California. Όμως, το τμήμα υγείας της πολιτείας αποφάσισε πως το εργοστάσιο πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό έκανε έξω φρενών τον Musk, ο οποίος και ανέφερε ότι δεν του άφησαν κανένα άλλο περιθώριο πέρα από το να κινηθεί νομικά ενάντια σε αυτή την απόφαση, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι της Tesla θα επιστρέψουν στην εργασία τους.



Μάλιστα, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε αναλυτικά όλη την προετοιμασία που έχει γίνει, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων της. Αυτή περιλαμβάνει εκπαίδευση μέσω βίντεο, την εργασία σε βάρδιες, ειδικό ρουχισμό και αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης. Στην ίδια ανακοίνωση η Tesla υποστηρίζει ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση από τις υγειονομικές αρχές της Alameda (εκεί υπόκειται το Freemont). Κάτι που οι υπεύθυνοι του ομώνυμου τμήματος αρνήθηκαν, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την Tesla.

Η όλη κατάσταση δεν άρεσε καθόλου στον Elon Musk, με αποτέλεσμα η εταιρεία του να καταθέσει αγωγή κατά της πολιτεία της California, αναφέροντας ότι η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων αποτελεί ένα «παιχνίδι ισχύος», ειδικά από τη στιγμή που ο Κυβερνήτης είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα την επαναλειτουργία των εργοστασίων. Η Tesla ισχυρίζεται ότι Alameda κινείται ενάντια στις ομοσπονδιακές και συνταγματικές νομοθεσίες, αψηφώντας παράλληλα τον Κυβερνήτη.



Η περιοχή της Alameda έχει πλάνο να διατηρήσει το lockdown μέχρι τα τέλη Μαϊου, επιτρέποντας μόνο σε ουσιώδης επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, ανάμεσα στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Tesla. Κάτι που εξόργισε τον Elon Musk, ο οποίος και απείλησε ότι θα φύγει από την πολιτεία της California και θα μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας μαζί με 20.000 θέσεις εργασίας στη Nevada ή το Texas.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...