ΚΤΕΟ: Τι κάνουμε αν έχει λήξει μεταξύ 14 Μαρτίου έως και 3 Μαΐου 2020

Δείτε παραδείγματα και τι ισχύει για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα και τη μεταβίβαση αυτοκινήτων με δελτίο τεχνικού ελέγχου που είχε λήξει

  • -
  • -

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρατείνεται κατά 70 ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14-3-2020 έως και την Κυριακή 3-5-2020. Διευκρινίζεται ότι για όσα ΔΤΕ λήγουν από την 4-5-2020 και μεταγενέστερα, θα ισχύσει η θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου.

Ουσιαστικά χορηγείται παράταση στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου επιπλέον 25 ημέρες, εκτός από τις 45 ημέρες που είχαν ήδη δοθεί αρχικά. Για παράδειγμα, ένα όχημα με ημερομηνία ισχύος του ΔΤΕ έως το Σάββατο 14-3-2020, μπορεί να ελεγχθεί εμπρόθεσμα χωρίς την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους έως τη Δευτέρα 25-5-2020. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, που ενδεχομένως να έσπευδαν προκειμένου να κατοχυρώσουν την εμπρόθεσμη προσέλευση. Κατά το διάστημα των 70 ημερών της παράτασης δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Επίσης, χορηγούνται ανάλογες παρατάσεις για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων που είχαν απαλλαγεί για διαφόρους λόγους κατά τη χρονική αυτή περίοδο (ταξινόμηση εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χωρίς ελληνικό δελτίο τεχνικού ελέγχου, μεταβίβαση αυτοκινήτων με δελτίο τεχνικού ελέγχου που είχε λήξει κλπ) από την υποχρέωση να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο.

Σκοπός είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και η αποφυγή του συγχρωτισμού, ενώ ανάλογα με την πορεία εφαρμογής των μέτρων, ενδέχεται να υπάρξει νέα παρέμβαση.

θυμίζουμε πως οι έλεγχοι ΚΤΕΟ αρχίζουν και πάλι τη Δευτέρα 4 Μαΐου, με αυστηρό πρωτόκολλο που ορίζει τη διαδικασία τηλεφωνικού ραντεβού αλλά και πραγματοποίησης του τεχνικού ελέγχου στα οχήματα Περισσότερα από 300.000 οχήματα περιμένουν να περάσουν για τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, καθώς από τις 23 Μαρτίου ανεστάλη η λειτουργία τους, στα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού.

Δείτε τι είπε στο GOCAR ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κωνσταντίνος Βήκας, σχετικά με τη διαδικασία αλλά και μέχρι το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες να περάσουν το όχημά τους από τεχνικό έλεγχο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...