H Volkswagen επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τον κορoνοϊό: 5 νησιά διεκδικούν την επένδυση

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η γερμανική εταιρεία επιμένει στο project της ηλεκτροκίνησης

  • -
  • -

Κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen πρόκειται να επισκεφθεί 5 ελληνική νησιά – μόλις φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν – στο πλαίσιο του project ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης. Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Καθημερινή, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα πέντε νησιά δεν περιλαμβάνεται η Θάσος, την οποία είχαν επισκεφθεί στελέχη της Volkswagen στις 12 Φεβρουαρίου 2020. Θα πρέπει πάντως να τονιστεί, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το Υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση που είχε γίνει αφορούσε μελέτη σκοπιμότητας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι οριστική απόφαση για επένδυση. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

«Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για επένδυση. Η κυβέρνησή μας ενδιαφέρεται για την ηλεκτροκίνηση, τις νέες τεχνολογίες, νέα συστήματα τα οποία έχουν σχέση με την αυτόνομο οδήγηση. Στο πλαίσιο αυτό συζητάμε με την Volkswagen, η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον, προκειμένου να κάνουμε μία μελέτη σκοπιμότητας, μία μελέτη βιωσιμότητας και δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απόφαση ακόμη. Δεν πρόκειται για τη Θάσο. Τη χρησιμοποιούμε σαν μία βάση πάνω στην οποία πρόκειται να στηρίξουμε αυτή την μελέτη την οποία κάνουμε. Μπορεί να είναι η Θάσος, μπορεί κάποιο άλλο νησί», είχε δηλώσει τότε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

[Πηγή: Καθημερινή]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...