#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Gran Torino

Ο Clint Eastwood σε ρόλο μαέστρου και βιολιού μαζί, σκηνοθετεί και παίζει σε μια αμερικάνικη μέχρι το μεδούλι ταινία

  • -
  • -

Διανομή

2008

Σκηνοθεσία

Clint Eastwood

Πρωταγωνιστές

Clint Eastwood, Bee Vang, Christopher Carley

Διάρκεια

116 λεπτά

Υπόθεση

Σε ηλικία λίγο πριν τα 80 ο, δίχως άλλο θρυλικός Clint Eastwood, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια καθαρά αμερικάνικη ταινία που συντηρεί τα στερεότυπα της χώρας. Το σενάριο δεν σε κερδίζει με την πρώτη, αλλά οι εναλλαγές και η υποκριτική του μεγάλου αυτού ηθοποιού χαρίζουν ενδιαφέρον στην ταινία.

Μόνος του σε μια γειτονιά γεμάτη μετανάστες, ένας γερόλυκος βετεράνος εκδηλώνει έντονα τη δυσαρέσκειά του και απομονώνεται στο σπίτι του με μοναδική διέξοδο το μικρό ξύλινο μπαλκόνι της μονοκατοικίας του. Δεν διστάζει να τα βάλει με όλους, αρκεί να τους κρατήσει μακριά του.

Ένα ατυχές περιστατικό τον φέρνει αντιμέτωπο με έναν από τους γείτονες, αλλά παράλληλα και πιο κοντά, σε αυτόν και σε όλη την οικογένειά του. Η ταινία χωρίζεται σε δύο μέρη, με το τέλος όμως να είναι αναπάντεχο και μάλλον όχι τόσο δυνατό όσο θα περιμένεις.

Η ιστορία

Ο Walt Kowalski, είναι ο πρωταγωνιστής της ταινία, τον οποίο υποδύεται ο Clint Eastwood είναι ένα τυπικός Αμερικανός, που κουβαλάει όλα τα στερεότυπα. Είναι βετεράνος του πολέμου της Κορέας και σε μεγάλη ηλικία πλέον, ζει μόνος του, αφού έχει χάσει τη γυναίκα του σε μια μονοκατοικία στο Michigan.

Δεν διακρίνεται για τους καλούς του τρόπους, ενώ εκδηλώνει φανερά τις ρατσιστικές του απόψεις. Νιώθει ότι απειλείται από τους ξένους που βρίσκονται δίπλα του και δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους.

Ωστόσο, όταν ένας από αυτούς, νεαρός έφηβος βάζει στο μάτι το μοναδικό του σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο, μια Gran Torino που έχει στο γκαράζ του, όλα αλλάζουν. Τον αρχικό θυμό διαδέχονται συναισθήματα συμπόνιας και αγάπης, δημιουργώντας ανέλπιστα σχέσεις με τους, ενοχλητικούς μέχρι πρότινος γείτονες.

Τι λέει το GOCAR

Μια ευχάριστη ταινία που παρά το όνομα του τίτλου της το αυτοκίνητο δεν έχει μεγάλη εμπλοκή. Το σενάριο δεν είναι σπουδαίο, αλλά ο Clint Eastwood  παίρνει τα πάντα επάνω του κάνοντας την ταινία να δείχνει καλή. Αν είχε και πιο ενδιαφέρον τέλος…

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=RMhbr2XQblk

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...