#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Death proof

Ένας κασκαντέρ με δολοφονικά ένστικτα στο τιμόνι αυτοκινήτων που πραγματοποιεί τα σταντ, κυνηγάει κοπέλες σε μία ταινία τρόμου από την οπτική του Quentin Tarantino

  • -
  • -

Διανομή
2007

Σκηνοθεσία
Quentin Tarantino

Πρωταγωνιστές
Kurt Russel, Zoe Bell, Rosario Dawson

Διάρκεια
113 λεπτά

Υπόθεση
Death Proof (2007): Μία παρέα κοριτσιών σταματούν σε μπαρ στο Τέξας για να γιορτάσουν τα γενέθλια μιας εκ αυτών. Στο μπαρ εμφανίζεται ο κασκαντέρ Mike McKay (Kurt Russel) ο οποίος αρχικά εμφανίζεται φιλικός. Στη συνέχεια, όμως, αποδεικνύεται ότι διακρίνεται για δολοφονικές τάσεις ξεκινώντας ένα ανελέητο κυνηγητό με την παρέα των κοριτσιών.  

Η ιστορία
Μία ταινία με όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τις δημιουργίες του Quentin Tarantino. Γύρισμα τύπου… «B-Movie», με έντονα στοιχεία από τη δεκαετία του ’80. Κλασσικό θρίλερ με αρκετή δόση βίας, όπως μας έχει συνηθίσει ο Tarantino, αλλά και έξυπνους διαλόγους. Ατμοσφαιρικό, τιμώντας τα muscle cars της αμερικανικής κουλτούρας. Εξάλλου, ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από τον χαρακτηρισμό που έχει δώσει ο πρωταγωνιστής στο αυτοκίνητο του. «Death proof»! Κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει αλεξίσφαιρο στο θάνατο.

Τι λέει το GOCAR
Οι ταινίες του Quentin Tarantino είναι ιδιαίτερες και σίγουρα όσοι ακολουθούν το διάσημο σκηνοθέτη θα ενθουσιαστούν και με το Death Proof. Γρήγορα αυτοκίνητα, ατμόσφαιρα ’80s, όμορφες γυναίκες, βία και θάνατος σε ένα κοκτέιλ από τον μετρ του είδους.  

 

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=EAPy76vxF5s


#μένουμε_σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...