Τελικά θα υπάρξει νέα GT-86!

Όπως διέρρευσε από παρουσίαση στην Αμερική, η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει το καλοκαίρι του ’21 τη νεότερη γενιά της GT-86

  • -
  • -

Η αντικατάσταση της Toyota GT-86 μόνο δεδομένη δεν ήταν, αφού υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το αν η ιαπωνική εταιρεία αποφασίσει να αντικαταστήσει το πισωκίνητο κουπέ ή όχι. Όμως, όπως διέρρευσε σε παρουσίαση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Toyota θα παρουσιάσει τη νέα GT-86, η οποία θα μετονομαστεί σε GR86 (Gazoo Racing), το καλοκαίρι του ’21. Αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα είναι σίγουρο ότι το ίδιο μοντέλο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Subaru BRZ, στοιχείο που σημαίνει ότι και πάλι οι δύο ιαπωνικές εταιρείες θα συνεργαστούν στην παραγωγή του εντυπωσιακού κουπέ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΤNGA της Toyota, ενώ κάτω από το εμπρός καπό θα βρεθεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2.400 cc της Subaru, απόδοσης 260 ίππων. Η ισχύς του αναμένεται να χαρίσει ακόμα περισσότερα δυναμικά χαρακτηριστικά στην GR86 και το BRZ, αφού ήταν γνωστό ότι η απόδοση του προηγούμενου δίλιτρου ατμοσφαιρικού συνόλου ήταν ένα από τα μειονεκτήματα του ιαπωνικού κουπέ. Τόσο στην Toyota, όσο και στην Subaru, αυτό που θέλουν είναι να διατηρηθεί ο «fun to drive» και οδηγοκεντρικός χαρακτήρας της προηγούμενης γενιάς. Φυσικά, ανανεωμένη θα είναι η σχεδίαση του αμαξώματος, αλλά και αυτή του εσωτερικού. Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ιδιαίτερη προσοχή θέλει από πλευράς Toyota που θα κατατάξει την GR86, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη γκάμα της υπάρχει και η Supra. Η οποία μάλιστα προσφέρεται και σε… μικρή έκδοση με δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...