Αυτός είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της Aston Martin

O νέος τρίλιτρος V6 διαθέτει υβριδική τεχνολογία και θα παρουσιαστεί στη Valhalla

  • -
  • -

Ένας νέος κινητήρας V6 τεχνολογίας plug-in hybrid που σχεδιάζουν οι Βρετανοί, θα είναι το πιο ισχυρό σύνολο στη γκάμα της Aston Martin, πληρώντας παράλληλα υψηλές προδιαγραφές ρύπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής φίρμας, ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος και εξελιγμένος μέσα στην εταιρεία και προορίζεται για μοντέλα με κινητήρα στο κέντρο, κάνοντας πρεμιέρα στην Aston Martin Valhalla το 2022.

Η Aston Martin έχει προχωρήσει στην εξέλιξη του 3λιτρου V6 τούρμπο κινητήρα, με δοκιμές στο δυναμόμετρο. Το συγκεκριμένο σύνολο θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση, με τεχνολογία plug-in hybrid. Ακόμα δεν ανακοινώνονται τα στοιχεία δύναμης και ροπής, ενώ αναμένεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του να διαμορφώνεται ανάλογα με το μοντέλο που συνδυάζεται.

Η Aston Martin Valkyrie, το πρώτο μοντέλο με κινητήρα στο κέντρο, θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία του νέου project της φίρμας. Ως αποτέλεσμα η απόφαση να εξελίξουν ένα κινητήρα V ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, αφού η διαμόρφωση αυτού το συμπαγούς μοτέρ τους επιτρέπει να κρατήσουν το βάρος χαμηλά, κάτω από τα 200 κιλά.

Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος πίσω από το οδηγό, στο κέντρο του αυτοκινήτου, κατεβάζοντας χαμηλά το κέντρο βάρους του και βελτιώνοντας τα οδικά χαρακτηριστικά του. Όσον αφορά τα οικολογικά χαρακτηριστικά του, αναμένεται να πληροί τα αυστηρότερα κριτήρια που θα ισχύουν τότε, δηλαδή Euro 7.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...