Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι έγινε την πρώτη ημέρα των ελέγχων

Οι αρχές περιορίστηκαν κυρίως σε συστάσεις, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις παράβασης

  • -
  • -

Διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας στην πλειονότητα των περιπτώσεων – υπήρξαν λίγες εξαιρέσεις – οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας διενέργησαν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 τους πρώτους ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι είχαν χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και παροχής συστάσεων, όμως υπήρξαν αναφορές ότι σε λίγες περιπτώσεις επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

«Ευχαριστούμε τους πολίτες για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκρισή τους στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Για «θετική ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ

Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου, βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις και συνελήφθησαν (8) άτομα σε όλη την επικράτεια.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (250) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (258) άτομα ως ακολούθως:

(106) στην Αττική,

(38) στη Δυτική Ελλάδα,

(14) στην Κεντρική Μακεδονία,

(13) στο Νότιο Αιγαίο,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(12) στην Πελοπόννησο,

(12) στην Κρήτη,

(11) στη Θεσσαλία,

(10) στη Θεσσαλονίκη,

(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(7) στη Στερεά Ελλάδα,

(6) στη Δυτική Μακεδονία,

(4) στο Βόρειο Αιγαίο και

(3) στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

#μένουμε_ σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...