#μένουμε_σπίτι: Ευκαιρία να φροντίσουμε το αυτοκίνητό μας

Τώρα που έχουμε ελεύθερο χρόνο, ας χαρίσουμε στον ακούραστο τετράτροχο σύντροφο κάποιες στιγμές “μποτέ” που θα αναδείξουν την θετική του αύρα

  • -
  • -

Μένουμε σπίτι. Ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, με την οικογένειά μας, αλλά και με τον τετράτροχο σύντροφό μας που αυτές τις ημέρες αναπαύεται και σπάνια βγαίνει να ξεμουδιάσει στο δρόμο. Ευκαιρία για φροντίδα του αυτοκινήτου μας, λοιπόν. Επειδή η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και η άλλη μισή η συμπεριφορά, συμπεριφερθείτε του με στοργή και δεν θα το μετανιώσετε.

 

Εξωτερική μπουγάδα

Ακόμα και παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο συγκεντρώνει αρκετή βρομιά επάνω του για να αναζητήσει πλύσιμο. Συνήθως όλο και κάποιο πτηνό θα το στολίσει, ενώ τα φύλλα από τα δέντρα συγκεντρώνονται στα πιο απίθανα σημεία και σαπίζουν. Οι τυχεροί με χώρο μπορούν να κάνουν μόνοι τους την βρόμικη δουλειά. Προσοχή όμως, δεν χρησιμοποιούμε λάστιχο νερού. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε το πολύτιμο ύδωρ, ούτε να γεμίσουμε τον κόσμο με σαπουνάδες και νερά. Ένας κουβάς γεμάτος νερό με ένα σφουγγάρι για τη βρωμιά και ένας ακόμη με πετσί για το στέγνωμα, είναι αρκετοί. Αν παρόλα αυτά χρησιμοποιήσετε σαπούνι, προτιμήστε ένα ειδικό σαμπουάν για αυτοκίνητα και όχι το απορρυπαντικό πιάτων που ναι μεν θα κάνει την δουλειά, αλλά βλάπτει το χρώμα. Η διαδικασία είναι απλή. Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε κομμάτι - κομμάτι, αρχίζοντας από τον ουρανό και τελειώνοντας με τα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματος. Θυμηθείτε: το στέγνωμα είναι προτιμότερο στην σκιά.

 

Στα ενδότερα

Ο χώρος που περνάτε τις περισσότερες ώρες οφείλει να είναι καθαρός και νοικοκυρεμένος. Μια δυνατή ηλεκτρική σκούπα κι ένα μαλακό πανί θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το σαλόνι σας σε κόσμια κατάσταση. Αν είστε της λεπτομέρειας, καθαρίστε και τους αεραγωγούς με μπατονέτες για τα αυτιά. Για τις γυάλινες επιφάνειες, ένα απλό καθαριστικό για τζάμια θα τα κάνει να λάμψουν και να απομακρύνουν την εσωτερικό φιλμ που επικάθεται με τον καιρό. Γνωρίζετε πως το θάμπωμα προκαλείται συνήθως από τον καπνό του τσιγάρου, αλλά και από την λειτουργία του κλιματισμού; Προσοχή: μην χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά για τις επενδύσεις σε καθίσματα, πόρτες και ταμπλό γιατί μπορεί να προκαλέσετε φθορές. Καθαρό νεράκι και πανί, είναι αρκετά. Για τους πιο ζόρικους λεκέδες, υπομονή για ένα καλύτερο καθάρισμα σε ειδικό κατάστημα, στην μετά-κορονοϊό εποχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...