#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Bullitt

Μια ταινία με πραγματική δράση που πρέπει να δείτε

  • -
  • -

Διανομή
1968

Σκηνοθεσία
Peter Yates

Πρωταγωνιστές
Steve McQueen, Jacqueline Bisset, Robert Vaughn

Διάρκεια
182 λεπτά

Υπόθεση
Η κυριαρχία του V8. Μερικές φορές αρκούν μόλις μερικά λεπτά στην μεγάλη οθόνη για να κάνουν ένα αυτοκίνητο «αθάνατο» στην ιστορία. Ο «King of Cool» Steve McQueen και η ’68 Mustang του, δημιούργησαν στο Bullitt τον ιδανικό συνδυασμό δράσης.

Η καταδίωξη μέσα στους δρόμους του San Francisco με το μαύρο Dodge Charger της μαφίας, υπό τους ήχους Jazz μουσικής, αποτελεί must σκηνή για κάθε car freak.

Ανάμεσα στη δράση της συγκεκριμένης σκηνής, είναι και το χαρακτηριστικό λάθος, με τo Charger, να χάνει περισσότερα από τέσσερα τάσια κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πριν αναφλεγεί πάνω στο βενζινάδικό που καταλήγει.

Η ιστορία
Πρωταγωνιστεί ένας υπαστυνόμος με το όνομα Fank Bullitt. Αυτός έχει αποστολή να προστατεύσει ένα μάρτυρα μέχρι τη μεγάλη δίκη. Ωστόσο, ο μάρτυρας σκοτώνεται και ο Fank Bullitt με τον συνεργάτη αναλαμβάνει να βρει τους δράστες του εγκλήματος.

Σε πρώτο πλάνο ο θρυλικός και ανεπανάληπτος Steve Mac Queen που δίνει πνοή στο έργο και ανεβάζει κατακόρυφα το δείκτη του ενδιαφέροντος. Ξεκάθαρα μια ταινία δράσης που σε βάζει από το πρώτο κιόλας λεπτό στο ψητό, χωρίς φλυαρίες.

Υποδύεται εξαιρετικά τον υπαστυνόμο και εντυπωσιάζει με την ψυχραιμία του, τόσο με τις αποφάσεις που παίρνει, όσο και στις σκηνές δράσης. Όλες πραγματικές, χωρίς υπολογιστές και ψεύτικα σκηνικά, στους δρόμους San Francisco πραγματοποιείται μια σκηνή απόλυτου κυνηγητού με πρωταγωνιστές μια Ford Mustang και ένα Dodge Charger.

Σίγουρα πόντους αξίζει και η μαεστρική σκηνοθεσία του Peter Yates που διακρίνεται για τους γρήγορους ρυθμούς εναλλαγής των σκηνών, με μυστήριο στην πλοκή. Τα ερωτήματα που δημιουργεί βάζουν τον θεατή σε εγρήγορση και αναζήτηση.

Τι λέει το GOCAR
Μια από τις ελάχιστες ταινίες δράσης με πραγματική… δράση και όχι ψεύτικες σκηνές. Αξίζει να τη δείτε ακόμα και αν δεν σας αρέσουν οι αστυνομικές ταινίες, μόνο για το ανεπανάληπτο κυνηγητό στους λόφους του San Francisco.

Δείτε το trailer
https://www.youtube.com/watch?v=BsvD806qNM8

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...