O Carlos Tavares περί ηλεκτρικών…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Group PSA, Carlos Tavares, αναφέρει ότι σήμερα τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν αποδεικνύονται ιδιαίτερα ελκυστικά

  • -
  • -

Ο Carlos Tavares, νυν διευθύνων σύμβουλος του Group PSA και πιθανότατα στο βραχυπρόθεσμο μέλλον της FCA, έδωσε μία νέα διάσταση αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Tavares δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη με δημοσιογράφους, ότι σήμερα τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν γνωρίζουν μεγάλη απήχηση και ουσιαστικά τα αγοράζουν μόνο οικολόγοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πωλήσεις να είναι μειωμένες και οι … «πραγματιστές» να μην έχουν ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Ο Tavares εξήγησε ότι υπάρχουν μία σειρά από λόγους που συμβαίνει αυτό, με βασικότερο τον μικρό αριθμό σημείων φόρτισης, τη μικρή αυτονομία, αλλά και το αυξημένο κόστος. Μάλιστα, ένα σημαντικό θέμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη είναι και το κόστος της κιλοβατώρας, το έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πίσω στο Group της PSA, ο Tavares ανέφερε πως στη γαλλική εταιρεία έχουν διαπιστώσει ότι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα καταρρέει όταν δεν υφίστανται ή όταν μειώνονται οι επιδοτήσεις. Σενάριο το οποίο είδαμε σε αρκετές περιόδους στην Κίνα. Παρόλα αυτά, ο Tavares δεν έκρυψε ότι παρά τις προκλήσεις η PSA δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ηλεκτρική τεχνολογία! Αντίθετα, στόχος τους είναι να κατασκευάσουν προσιτά σε κόστος ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας κοινές και ευμετάβλητες πλατφόρμες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...