Τέλος η Holden!

Στη λογική της αναδιοργάνωσης που ακολουθεί, η General Motors αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στη Holden

  • -
  • -

Από το 2015 και έπειτα, η General Motors έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση της διαφοροποιώντας τη στρατηγική της με στόχο τη μείωση του κόστους, αλλά και την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά παγκοσμίως. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία το ΔΣ της GM ανακοίνωσε ότι διακόπτει την πώληση, τη σχεδίαση και την παραγωγή των μοντέλων της Holden σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από το 2021. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Great Wall Motors για την πώληση του εργοστασίου της στην Ταϊλάνδη, την ώρα που η Chevrolet θα αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη αγορά στο τέλος του 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GM, Mary Barra, δήλωσε σχετικά: «Συχνά αναφέρω ότι θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό, ακόμα και αν είναι σκληρό. Και σήμερα είναι μία από αυτές τις μέρες. Αναδιοργανώνουμε τις επιχειρήσεις μας και τη στρατηγική μας διεθνώς, επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε αγορές που έχουμε οικονομικό κέρδος. Την ίδια ώρα επενδύουμε σε νέες μελλοντικές τεχνολογίες, και ειδικότερα σε ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Με αυτές τις κινήσεις να σηματοδοτούν την παγκόσμια στρατηγική μας, γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουν κακό αντίκτυπο σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει την εταιρία μας. Θα τους στηρίξουμε, όπως το ίδιο θα κάνουμε με τους πελάτες μας, αλλά και τους συνεργάτες μας. Και θα εξασφαλίσουμε μία εύρυθμη μετάβαση στις αγορές που επηρεάζονται.»

Ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss, δεν έκρυψε ότι εξετάστηκαν αρκετοί τρόποι και λύσεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί το λουκέτο στη Holden. Όμως, καμία δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες που απαιτούνται για την αναβάθμιση των προϊόντων της εταιρείας, αλλά και της αύξησης των εσόδων. Με τις συγκεκριμένες ενέργειες, σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αλλά και στην Ταϊλάνδη, η GM θα γλιτώσει ένα κόστος της τάξεως των 300 εκ. δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...