Κοινή πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά Hyundai και KIA

Οι Hyundai και ΚΙΑ έκλεισαν συμφωνία με την εταιρία Canoo για την κατασκευή κοινής ηλεκτρικής πλατφόρμας για λογαριασμό της κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανίας

  • -
  • -

Συμφωνία με την start-up εταιρία Canoo από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έκλεισε η Hyundai Motor Group για την κατασκευή μίας ηλεκτρικής πλατφόρμας για τα μοντέλα της Hyundai και της KIA. Η αμερικανική εταιρία έχει κατασκευάσει ένα δάπεδο για μία σειρά από οχήματα και πλέον με τη συνεργασία της με την κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία θα εξελίξει μία πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείται για μικρά ηλεκτρικά μοντέλα. Το δάπεδο της Canoo μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα σημαντικά μηχανικά μέρη, ενώ σε αυτή μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικά αμαξώματα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Hyundai Motor, λόγω της προσαρμοστικότητας της, αλλά και από τις απλές βασικές αρχές που τη χαρακτηρίζουν. Στοιχείο που επιτρέπει τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα. Κάτι που θα είναι εμφανές και στην τιμή του εκάστοτε μοντέλου.

Ο επικεφαλής στο μηχανολογικό τμήμα της Hyundai, Albert Bierman ανέφερε συγκεκριμένα: «Έχω εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα με την οποία η Canoo εξέλιξε αυτή την πρωτοποριακή πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ειδικά από την αποδοτικότητα της. Μάλιστα, είναι ένα δάπεδο χαμηλού κόστους, ενώ μπορεί να δεχθεί και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.»

Η Hyundai πρόσφατα δεσμεύτηκε πως θα επενδύσει 87 δις ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στην ανάπτυξη της εταιρίας. Στόχος της κορεάτικης εταιρίας είναι μέχρι το 2025 το 25% των πωλήσεων της να ανήκει σε φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα.

Μην ξεχνάμε, ότι το Group διαθέτει ήδη στη γκάμα της τα αμιγώς ηλεκτρικά Hyundai Kona Electric, το KIA e-Niro και το KIA e-Soul.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...