Μόνο ένα Nissan GT-R μπορεί να ακολουθήσει ένα... GT-R!

Με τι αυτοκίνητο μπορεί να κινηματογραφήσει κανείς ένα Nissan GT-R Nismo; Μα φυσικά, μόνο με ένα ειδικά διαμορφωμένο Nissan GT-R…

  • -
  • -

Η Nissan εξέλιξε την έκδοση του GT-R Nismo ως την κορυφαία της σειράς. Με στόχο τις κορυφαίες επιδόσεις, ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί, τα αεροδυναμικά έχουν βελτιωθεί, ενώ το βάρος έχει μειωθεί με τη χρήση εξωτικών υλικών. Όμως, όταν έφτασε η ώρα για να πραγματοποιηθεί ένα ντοκιμαντέρ για το κορυφαίο GT-R στο φυσικό του χώρο, την πίστα, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα. Πως θα κινηματογραφηθεί; Αρχικά, η ιαπωνική εταιρία κάλεσε τον Mauro Calo. Έναν επαγγελματία οδηγό και ειδικό στη βιντεοσκόπηση αυτοκινήτων, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές και φημισμένες παραγωγές στο παρελθόν. Και στη διάθεση του είχε το ιδανικό αυτοκίνητο για την καταδίωξη του GT-R Nismo. Ακόμα ένα GT-R, αλλά ειδικά διαμορφωμένο. Ο Calo δούλεψε στα σχέδια για την κατασκευή του camera-carκαι η Nissanανέλαβε την υλοποίηση τους.

Ο Calo αρχικά ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα SU Vυψηλών επιδόσεων για τη βιντεοσκόπηση του Nismo. Όμως, δεν υπήρχε αυτοκίνητο της κατηγορίας που θα μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του στην πίστα. Το χαμηλό κέντρο βάρους του GT-R, η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση και η παρουσία τεσσάρων θέσεων το κατέστησε ιδανικό για την τοποθέτηση του σκελετού που βρίσκεται η κάμερα. «Όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι την κατασκευή ενός cameraca rυψηλών επιδόσεων, συνειδητοποίησα ότι μόνο το GT-R διαθέτει τα στοιχεία που θέλω», είπε ο Caloκαι συνέχισε: «Διαθέτει τις επιδόσεις ενός supercar, την ώρα που το σύστημα τετρακίνησης του χαρίζουν εξαιρετική σταθερότητα. Φυσικά είναι αξιόπιστο, ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει τα μέλη της ομάδας μου. Δεν υπήρχε καλύτερο αυτοκίνητο για τη συγκεκριμένη δουλειά.» Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Laustzring στη Γερμανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...