Συνεργασία Toyota – Panasonic

Toyota και Panasonic ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Η εταιρία Prime Planet Energy & Solutions θα εξελίσσει και θα κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτροκινητήρες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενη αυτοκινητοβιομηχανία. Το 51% ανήκει στην Toyota, με την Panasonic να έχει στην κατοχή της το υπόλοιπο ποσοστό. Τον Απρίλιο του 2020 η εταιρία θα ξεκινήσει να λειτουργεί απασχολώντας 5.100 εργαζομένους συμπεριλαμβάνοντας 2.400 ακόμα σε θυγατρική εταιρία στην Κίνα. Τα κεντρικά της επιχείρησης θα είναι στο Τόκιο και στην περιοχή Kansai της Ιαπωνίας.

Στην ανακοίνωση της συμφωνίας, οι δύο πλευρές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία ανάμεσα σε Toyota και Panasonic θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη και παραγωγή κορυφαίων μπαταριών, σε προσιτό κόστος, που θα συνδυάζουν υψηλά στάνταρ ασφαλείας, με εξαιρετική ποιότητα και απόδοση. Με κορυφαία χωρητικότητα και αξιοπιστία, θα επιτρέπει στους πελάτες μας να τις χρησιμοποιήσουν χωρίς άγχος και με μεγάλο βαθμό σιγουριάς. Οι μπαταρίες αποτελούν την επιλογή του μέλλοντος για την αυτοκίνηση, προσφέροντας ακόμα μία σειρά λύσεων προς όφελος του περιβάλλοντος. Και είναι δεδομένο ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία στο άμεσο μέλλον.»
Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Panasonic στην κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, αφού έχει ήδη συνεργαστεί με την Tesla. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Panasonic και Toyota έχουν δουλέψει στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 1996. Τότε μαζί είχαν ξεκινήσει την έρευνα για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων στην αυγή της υβριδικής εποχής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...