Την άνοιξη στην Ελλάδα τα νέα ηλεκτρικά smart (τιμές)

Τα fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour ανανεώθηκαν σε σχεδίαση και συνδεσιμότητα

  • -
  • -

Διαθέσιμα πλέον αποκλειστικά σε ηλεκτρικές εκδόσεις, τα μοντέλα της smart έχουν ως στόχο να κυριαρχήσουν στις μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον. Οδηγούμε τα ανανεωμένα αυτοκίνητα της σειράς EQ στους δρόμους της Βαλένθια, λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Οι τιμές τους είναι πάντως γνωστές: 24.990€ για το ΕQ fortwo coupe, 28.490€ για το EQ fortwo cabrio και 25.675€ για το EQ forfour.

Στο αισθητικό κομμάτι έγιναν στιλιστικές επεμβάσεις, προκειμένου τα ηλεκτρικά smart να ξεχωρίζουν από τις παλαιότερες – συμβατικές – εκδόσεις αλλά και να αντανακλούν το πέρασμα στη νέα εποχή. Έμφαση δόθηκε επίσης στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, προκειμένου ο κάτοχος του smart EQ να ελέγχει μία σειρά από λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω του smartphone (εύρεση θέσης στάθμευσης, σημείου φόρτισης, υπηρεσία κοινής χρήσης του αυτοκινήτου κ.α.).

Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 82 ίππους και 160 Nm ροπής. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 17,6 kWh, προσφέροντας αυτονομία 140-160 km (ανάλογα με το αμάξωμα), ικανή για να καλύψει τις αστικές μετακινήσεις λίγων ημερών. Όταν χρειαστεί φόρτιση, μέσω του προαιρετικού φορτιστή 22 kW με δυνατότητα ταχυφόρτισης, οι μπαταρίες φθάνουν από το 10% στο 80% της ενέργειάς τους σε λιγότερο από 40 λεπτά. Η ίδια διαδικασία διαρκεί 3,5 ώρες σε wallbox και 6 ώρες σε οικιακή πρίζα.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 11,6 sec στο fortwo coupe, 11,9 sec στο fortwo cabrio και 12,7 sec στο forfour.

Μείνετε συντονισμένοι στο GOCAR για να διαβάσετε σύντομα τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση των τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...