Opel Grandland X: Βενζίνη, diesel ή υβριδικό;

Στην ίδια τιμή προσφέρονται οι δύο πρώτες εκδόσεις, την άνοιξη αναμένονται οι υβριδικές

  • -
  • -

Με δυνατά όπλα την ποιότητα κύλισης, την άνεση και τους παρεχόμενους χώρους, το Opel Grandland X αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των C-SUV. Μάλιστα στην Ελλάδα οι βασικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου διατίθενται στην ίδια τιμή: 21.950 ευρώ για το 1.2T 130 PS X-Cite και το 1.5 Diesel 130 PS X-Cite.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ GRANDLAND X ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ & DIESEL

Μέσα στην άνοιξη, η οικογένεια του Grandland X θα υποδεχθεί δύο υβριδικές εκδόσεις, την Hybrid4 με κίνηση σε όλους τους τροχούς και την Hybrid με κίνηση στους εμπρός.

Grandland X Plug-in Hybrid4

Το υβριδικό σύστημα του Grandland X Hybrid4 αποτελείται από έναν 1.6 turbo βενζίνης 200 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 300 ίππους, ενώ η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος σε ένα οκτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, χαρίζοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η αυτονομία χωρίς εκπομπή ρύπων εκτιμάται στα 50 km.

Grandland X Plug-in Hybrid

Πρόκειται για μία πιο προσιτή οικονομικά έκδοση του υβριδικού Grandland X, για όσους δεν χρειάζονται την τετρακίνηση. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.6 αποδίδει 180 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 110 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι 224 ίπποι. Ο ηλεκτροκινητήρας λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh, χωρητικότητα που είναι επαρκής για να χαρίσει στο Grandland X αυτονομία μηδενικών ρύπων 57 km (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...