Ισχυρότερη και υβριδική

Η έκδοση RS της Skoda Octavia θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης και αναμένεται να ενθουσιάσει

  • -
  • -

Η σειρά κινητήρων της νέας Skoda Octavia RS αναμένεται να εμπλουτιστεί, αφού δίπλα στα γνωστά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, θα προστεθεί και μία υβριδική εκδοχή. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά οι άνθρωποι του τσέχικου εργοστασίου αφήνουν να διαρρεύσει ότι η νεότερη γενιά θα είναι η ταχύτερη και πλέον οδηγοκεντρική που έχει παραχθεί ποτέ.

Όσον αφορά τους γνωστούς δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η φημολογία τους θέλει ισχυρότερους σε σχέση με το παρελθόν. Γεγονός που μεταφράζεται σε ισχύ μεγαλύτερη των 250 ίππων. Όμως, η plug-in υβριδική εκδοχή είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ SKODA OCTAVIA

Η μονάδα αναμένεται να είναι ίδια με αυτή του VW Golf GTE, αν και δεν είναι απίθανο να διαθέτει ελαφρώς αυξημένες τιμές. Αυτό σημαίνει ότι ο γνωστός 1.400άρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα μπορεί να αποδώσει συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα περισσότερους από 250 ίππους. Όπως όλα δείχνουν θα συνοδεύεται αποκλειστικά από το αυτόματο κιβώτιο DSG, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το επιπλέον βάρος του αμαξώματος λόγω της μπαταρίας. Η τελευταία θα είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος και θα συμβάλλει στην αύξηση του βάρους κατά 200 περίπου κιλά. Κάτι που αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην οδική συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της Skoda θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το βάρος χαμηλά, ενώ όπως είναι απολύτως φυσιολογικό θα έχει τελείως διαφορετική ρύθμιση σε ανάρτηση και ελατήρια.

Η ταχύτερη έκδοση της σειράς, αναμένεται να είναι η βενζινοκίνητη. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της τσέχικης εταιρίας θα είναι η ισχυρότερη Octavia που θα παρουσιαστεί ποτέ. Όπως και στο παρελθόν, θα υφίσταται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, ενώ είναι πολύ πιθανό να εφοδιάζεται με το νέο ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό του Group VAG.

Ο πετρελαιοκινητήρας των 2.000 κ.εκ. δύσκολα θα έχει αυξημένες τιμές ισχύος, αλλά σίγουρα θα διαθέτει διαφοροποιήσεις έτσι ώστε να είναι σύμφωνος με τις νέες και πιο αυστηρές εκπομπές ρύπων. Φυσικά, η Octavia RS θα είναι διαθέσιμη σε σεντάν και στέισιον αμάξωμα, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε τέσσερις ή δύο τροχούς. Όπως είναι απολύτως λογικό, έντονες θα είναι οι διαφοροποιήσεις και στη σχεδίαση του αμαξώματος, αφού θα διαθέτει έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, μεγαλύτερους τροχούς και πιθανότατα διαχύτη στο πίσω μέρος. Μετά την παρουσίαση του στη Γενεύη, το νέο κορυφαίο μοντέλο της Skoda αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς πώληση στα τέλη του 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...