Υψηλές προσδοκίες για την DBX

Η Aston Martin έχει στόχο την πώληση 4.000 και παραπάνω μονάδων του πρώτου SUV στην ιστορία της

  • -
  • -

Η νέα DBX, το πρώτο SUV στα 106 χρόνια ιστορίας της Aston Martin, έχει ένα μεγάλο και δύσκολο στόχο. Να φέρει κερδοφορία στη βρετανική εταιρία. Η πραγματικότητα είναι πως τα δύο προηγούμενα τετράμηνα η Aston Martin είχε σημαντικές ζημιές, αφού υπήρξε μειωμένη ζήτηση για τα σπορ μοντέλα της. Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην DBX, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας να αποκαλύπτει ότι χρειάστηκε δανεισμός για να καλυφθεί το κόστος της εξέλιξης του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να είναι έτοιμο προς πώληση στα μέσα του 2020. Ο Andy Palmer πιστεύει ότι η DBX θα φέρει νέους πελάτες στην εταιρία και θα ανοίξει το δρόμο για την παραγωγή της ηλεκτρικής Lagonda, αλλά και του πολυαναμενόμενου κεντρομήχανου σπορ μοντέλου που έχουν προαναγγείλει.

Στόχος είναι η πώληση 4.000 αυτοκινήτων, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να κάνουν λόγο για 5.000. Αν αυτό συμβεί αυτομάτως θα χρίσει την DBX ως το πλέον πετυχημένο μοντέλο στην ιστορία της εταιρίας. Ο Palmer πιστεύει ότι το 2020 οι πωλήσεις της Aston Martin συνολικά θα κυμανθούν στις 6.000 με 6.500 μονάδες. Τα περισσότερα μοντέλα από αυτά αναμένεται να είναι η DBX, παρά το γεγονός ότι θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα της χρονιάς. Εκτός από το SUV, η Aston Martin θα λανσάρει τη νέα χρονιά και την ολοκαίνουργια Vantage Roadster, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων.

Επιστρέφοντας στην DBX, αναμένεται να προσελκύσει νέους αγοραστές με τους περισσότερους να προέρχονται από την αγορά της Κίνας και των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Palmer δεν έχει κρύψει ότι στη σχεδίαση της DBX οι τεχνικοί είχαν στο μυαλό τους τι ακριβώς ζητά το κοινό από τις συγκεκριμένες χώρες. Βέβαια, στόχος είναι να αποτελέσει δέλεαρ και για τους παραδοσιακούς φίλους της Aston Martin. «Σήμερα, το 70% των κατόχων Aston Martin έχουν παράλληλα και ένα SUV στο γκαράζ τους. Πρέπει τώρα να αλλάξουν το μοντέλο που έχουν στην κατοχή τους με ένα SUV της Aston Martin», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Palmer. Μάλιστα, ακολουθώντας το πνεύμα και την τάση της εποχής, η DBX είναι πολύ πιθανό να προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση. Κάτι που η Aston Martin σκοπεύει να κάνει σε όλα της τα μοντέλα μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...