Και όμως είναι ακόμα εδώ!

Το Lada Niva διανύει το 42ο της ηλικίας του και δέχθηκε ακόμα ένα φρεσκάρισμα εν όψει 2020

  • -
  • -

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι το Lada Niva αποτελεί ένα φαινόμενο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Το απόλυτο εργαλείο, όπως το αποκαλούν αρκετοί, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1977. Από τότε μέχρι και σήμερα παράγεται συνεχώς χωρίς να έχει υποστεί δραστικές αλλαγές σχεδιαστικά. Το «ταπεινό» Lada Niva, παραδοσιακά διέθετε τετρακύλινδρο κινητήρα με χαμηλή ισχύ και μόνιμη τετρακίνηση. Κάτι που δεν θα αλλάξει ούτε το 2020. Η ρωσική εταιρία «φρέσκαρε» το Niva εν όψει της νέας χρονιάς και πλέον το αποκαλεί επίσημα «4x4».

Όπως εύκολα διακρίνει κανείς από τις φωτογραφίες οι αλλαγές είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες! Μοναδική προσθήκη είναι οι προβολείς ομίχλης στην έκδοση με τον μεγαλύτερο προφυλακτήρα, την λεγόμενη και Urban. Στο εσωτερικό, βελτιωμένος είναι ο κλιματισμός για καλύτερη απόδοση, διαθέτοντας παράλληλα νέους διακόπτες. Την ίδια ώρα, στη κεντρική κονσόλα συναντάμε σήμερα δύο θέσεις για ποτήρια και μία μικρή θήκη για αντικείμενα.

Η Lada αναφέρει ότι σημαντική αναβάθμιση έχει γίνει με τα καθίσματα, τα οποία και διαφημίζει ότι είναι πιο άνετα από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν! Τα οποία μάλιστα είναι και θερμαινόμενα!

Ο κινητήρας εξακολουθεί να είναι ο τετρακύλινδρος των 1.700 κ.εκ. με απόδοση 83 ίππων. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο πέντε σχέσεων και για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση χρειάζονται 17 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 142 χλμ./ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...