Κοινή χρήση αυτόνομων οχημάτων! (video)

Το πιλοτικό πρόγραμμα των Mercedes-Benz και Bosch λαμβάνει χώρα στην «πρωτεύουσα» της Silicon Valley

  • -
  • -

Σε νέα φάση έχει περάσει το project της Mercedes-Benz με την Bosch για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης σε αστικό περιβάλλον. Οι δύο γερμανικές εταιρείες χρησιμοποιούν τους δρόμους του San Jose, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Καλιφόρνια, ως πεδίο δοκιμών αυτόνομης οδήγησης.

Πλήρως αυτόνομες S-Class (παρουσία ανθρώπου πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφαλείας) πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και τις δυτικές συνοικίες του San Jose, της πόλης που θεωρείται το οικονομικό και πολιτικό επίκεντρο της Silicon Valley. Ένας προκαθορισμένος αριθμός χρηστών καθορίζει μέσω εφαρμογής το σημείο από τον οποίο θα τον παραλάβει το αυτόνομο όχημα, καθώς και τον προορισμό του.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ MERCEDES-BENZ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Στόχος των Mercedes-Benz και Bosch είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τα δύο τελευταία στάδια αυτόνομης οδήγησης, 4 και 5. Υπενθυμίζεται ότι στο στάδιο 4 ο οδηγός δεν χρειάζεται καν να έχει το νου του στο δρόμο (μπορεί π.χ. να διαβάζει ένα βιβλίο), ενώ στο τελικό στάδιο 5 δεν χρειάζεται καν ανθρώπινη παρουσία εντός του αυτοκινήτου (το όχημα μπορεί να πηγαίνει μόνο του στο σχολείο να παραλάβει τα παιδιά μιας οικογένειας).

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ A-CLASS, B-CLASS, CLA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...