Έτοιμο το χριστουγεννιάτικο Nissan Leaf!

Χιλιάδες LED άναψαν μέσω της ενέργειας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  • -
  • -

Μην ανησυχείτε, δεν είναι ένας ακόμη κιτς στολισμός ενόψει των Χριστουγέννων. Απλά η Nissan έντυσε το Leaf με χιλιάδες λαμπάκια LED, προκειμένου να παρουσιάσει την τεχνολογία επανάκτησης ενέργειας που ενσωματώνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όλη η ενέργεια που χρειάστηκε για να ανάψουν τα λαμπάκια LED προήλθε από τα συστήματα e-Pedal και B mode.

Η λειτουργία e-Pedal επιτρέπει στον οδηγό να κάνει χρήση μόνο του πεντάλ του γκαζιού. Όταν το αφήνει ελαφρά, το Leaf επιβραδύνει, ενώ όταν σηκώσει εντελώς το πόδι το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται επανάκτηση ενέργειας και οι μπαταρίες του ηλεκτρικού Nissan φορτίζουν. Το ίδιο γίνεται και με τη λειτουργία B mode, όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το πεντάλ του φρένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN LEAF

Η Nissan υπολογίζει ότι εάν ο οδηγός του Leaf διανύει 16.700 km ετησίως, αναπαράγει 744 kWh καθαρής ενέργειας, αντίστοιχη με το 20% αυτής που χρειάζεται μία μέση οικία. Η τιμή αντιστοιχεί επίσης στην ενέργεια που χρειάζονται 297 φούρνοι για να μαγειρέψουν επί μία ώρα, 744 τηλεοράσεις επί 5 ώρες, 266 χριστουγεννιάτικα δέντρα με 700 λαμπτήρες πυρακτώσεως επί μία ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...