VW ID.Space Vizzion: Το ηλεκτρικό GT Estate

Στην έκθεση του Λος Άντζελες η VW παρουσίασε το 7ο αμιγώς ηλεκτρικό της πρωτότυπο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB

  • -
  • -

Τα φώτα της δημοσιότητας είδε για πρώτη φορά το 7ο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Volkswagen το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Πρόκειται για ένα GT Estate με σπορτίφ προσανατολισμούς, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Λος Άντζελες εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 275 ίππων τοποθετημένο στο πίσω μέρος, αλλά όπως ανέφεραν άνθρωποι της VW ενδέχεται να προστεθεί ακόμα ένας ο οποίος θα εκτοξεύσει συνδυαστική την ισχύ στους 355 ίππους. Παράλληλα, είναι πιθανό να διαθέτει και σύστημα τετρακίνησης, ενώ με τη μπαταρία των 82 kWh η αυτονομία του αναμένεται να αγγίζει τα 590 χιλιόμετρα!

Σχεδιαστικά, σύμφωνα με το σχετικό τμήμα της VW, τα 2/3 παραπέμπουν σε στέισιον βάγκον και το 1/3 σε crossover. Η αλήθεια είναι ότι δείχνει αρκετά μεγάλο σε μήκος, φαρδύ και αρκετά χαμηλό! Τα εμπρός λεπτά φωτιστικά σώματα ακολουθούν τη φιλοσοφία IQ Light, ενώ τα περισσότερα στοιχεία παραπέμπουν σε μοντέλα της VW. Στο εσωτερικό, δεν υφίστανται κουμπιά και οι περισσότερες λειτουργίες πραγματοποιούνται από την ευμεγέθη κεντρική οθόνη αφής 15,6 ιντσών και το τιμόνι.

Όπως είδαμε από τις πρώτες εικόνες, στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες, αν και αναμένεται να υπάρξει πενταθέσια έκδοση. Οι επιδόσεις του θα είναι εντυπωσιακές, με τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αναμένεται να αγγίζει τα 175 χλμ/ώρα. Η φόρτιση της μπαταρίας σε ταχυφορτιστή θα χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για το 80% του αποθηκευτικού της χώρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...