Σπορ Nissan Leaf με κίνηση σε όλους τους τροχούς (vid)

Το γνωστό ηλεκτρικό μοντέλο σε έκδοση με δύο μοτέρ και δυναμική συμπεριφορά

  • -
  • -

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι κατά βάση αδιάφορο οδηγικά. Η Nissan δε συμφωνεί και ετοιμάζει τη σπορ έκδοση του Leaf, με δύο μοτέρ που δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δοκιμών βασίζεται προφανώς στο Leaf e+, όμως εφοδιάζεται με σύστημα AWD χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα.

Η ισχύς του ανέρχεται σε 309 ίππους και η ροπή σε 680 Nm. Οι αριθμοί αυτοί σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και ανεξάρτητο σύστημα πέδησης σε κάθε τροχό, υπόσχονται σπορ οδική συμπεριφορά στις στροφές αλλά και σε σημεία με χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN LEAF

«Σύντομα η Nissan θα λανσάρει τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων που θα είναι μία πραγματική έκπληξη. Η νέα τεχνολογία θα προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και συμπεριφορά, ανάλογες ενός σπορ αυτοκινήτου», δήλωσε ο Takao Asami, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Προηγμένης Μηχανολογίας στη Nissan.

Πέρα από τις οπτικές αλλαγές (φουσκωμένα φτερά, διαχύτης, αγωνιστικούς τροχούς), το πρωτότυπο Leaf φέρει οθόνη 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, στην οποία προβάλλονται δεδομένα από την τετρακίνηση και άλλα στοιχεία (π.χ. δυνάμεις G) του Leaf σε πραγματικό χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...