Πρεμιέρα για το νέο Honda Jazz

Με υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων και με μια έκδοση crossover

  • -
  • -

Άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση κάνει η Honda με την παρουσίαση του νέου Jazz. Στη νέα γενιά του υιοθετεί υβριδική τεχνολογία με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, την οποία ονομάζει «e-HEV” και διακρίνεται για τη λειτουργία και την απόδοση.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Jazz συνεχίζει να είναι ευρύχωρο, άνετο και με υψηλό δείκτη ευελιξίας στο εσωτερικό του, ενώ συνδυάζει τα παραπάνω με αξιόλογη οδική συμπεριφορά. Σχεδιαστικά οι Ιάπωνες ακολούθησαν πιο μίνιμαλ μοτίβα, με τη σιλουέτα του Jazz να παραμένει αναγνωρίσιμη.

Τώρα η πρώτη κολόνα είναι μισή σε πλάτος, βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα προς τα εμπρός. Οι οριζόντιες γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα έγιναν με γνώμονα την προσθήκη δυναμικής στο μοντέλο, ενώ οι κάθετες τονίζουν τα φτερά και τους θόλους, ενισχύοντας την αίσθηση του πλάτους.

Επιπλέον, διαθέσιμη θα είναι και μια έκδοση με crossover χαρακτηριστικά που θα έχει την ονομασία Crosstar και θα ξεχωρίζει για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τη διαφορετική μάσκα, τις ράγες οροφής, τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και στο εσωτερικό θα έχει αδιάβροχες επενδύσεις στα καθίσματα.

Νέο είναι και το σύστημα πολυμέσων, με δυνατότητα σύνδεσης με smartphones και πρωτόκολλα Android Auto και Apple CarPlay, που διατίθεται μέσω ασύρματης σύνδεσης για πρώτη φορά, αλλά και προβολή στην οθόνη αφής τεχνολογίας LCD, του περιβάλλοντος του κινητού. Επίσης μπορεί να αποτελέσει WiFi hotspot.

Αναβάθμιση έχει δεχθεί και το εσωτερικό, με χρήση καλύτερων υλικών. Τα καθίσματα τώρα είναι πιο φαρδιά, ενώ τα ελατήρια αντικατέστησαν τώρα ειδικά μαξιλάρια που προσφέρουν περισσότερη άνεση. Το νέο Jazz διατηρεί στο ακέραιο την ευελιξία του εσωτερικού που αποτελεί σήμα κατατεθέν του μοντέλου. Το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του αμαξώματος, κάτω από τα εμπρός καθίσματα έτσι ώστε να απελευθερώσει χώρο πίσω. Τα καθίσματα «Magic Seats» πέφτουν ή ανασηκώνονται, δημιουργώντας εντυπωσιακό χώρο φόρτωσης.

Ολοκληρώνοντας το ισχυρό πακέτο του νέου Jazz, η Honda προσφέρει την πιο πλήρη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και βοηθημάτων οδηγού στην κατηγορία. Το Collision Mitigation Brake System (CMBS) έχει αναβαθμιστεί με νυχτερινή λειτουργία για την ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών όταν δεν υπάρχει φωτισμός στον δρόμο, και τώρα ενεργοποιεί τα φρένα όταν αντίθετα εισερχόμενα οχήματα διασχίζουν το δρόμο ή εισέρχονται στην πορεία του αυτοκινήτου.

Το νέο σύστημα κάμερας επιτρέπει επίσης στο Adaptive Cruise Control (ACC) να ακολουθεί την κυκλοφορία με χαμηλές ταχύτητες σε ένα μποτιλιάρισμα και χρησιμοποιεί το Lane Keep Assist σε αστικούς και αγροτικούς δρόμους – αλλά και σε αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων – για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια σε περισσότερες περιπτώσεις.

Οι πωλήσεις της επόμενης γενιάς του Honda Jazz για τις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2020.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...