Nissan Charge: Σε βάζει στην πρίζα

Μια νέα εφαρμογή κάνει τη φόρτιση παιχνιδάκι

  • -
  • -

Μια νέα υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δημιούργησε η Nissan σε συνεργασία με την Plugsurfing, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης  στην  Ευρώπη. Στόχος είναι να βελτιωθεί η εμπειρία ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan Charge μέσω μιας ειδικής εφαρμογής smartphone για  Apple και Android, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Leaf να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση, με μια συνδρομή,  σε ένα δίκτυο πάνω από 100.000 σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, για εύκολη φόρτιση ενώ βρίσκονται καθ’ οδόν.

Οι αναζητήσεις μπορούν να φιλτραριστούν με βάση το  μοντέλο του  αυτοκινήτου, την ταχύτητα και τον τύπο φόρτισης, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν γρήγορα το καλύτερο μέρος για την επαναφόρτιση τους οχήματός τους.

Οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στο επιλεγμένο σημείο φόρτισης μέσω της εφαρμογής και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να ξεκινήσουν και να σταματήσουν , εξ αποστάσεως,  τις “συνεδρίες”  φόρτισης  σε συμβατούς σταθμούς.

Για την εγγραφή, οι ιδιοκτήτες Leaf πρέπει απλώς να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό, ο οποίος απαιτεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν κωδικό πρόσβασης, τον αριθμό VIN του οχήματός του και μια έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα,  ή εναλλακτικά  PayPal.

Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ή την ηλεκτρονική πύλη στο διαδίκτυο  για να παραγγείλουν ένα δωρεάν  “κλειδί”  φόρτισης, το οποίο τους δίνει πρόσβαση σε σημεία φόρτισης εντός του δικτύου και χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και τη διακοπή των περιόδων φόρτισης.

Η Nissan Charge είναι τώρα διαθέσιμη στη Γερμανία και την Ιταλία. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αργότερα  στις ακόλουθες χώρες :   Βέλγιο,  Γαλλία,  Ολλανδία, Λουξεμβούργο,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία,  Πορτογαλία,  Αυστρία,  Ελβετία, Νορβηγία, Δανία,  Σουηδία,  Φινλανδία,  Πολωνία,  Τσεχική Δημοκρατία Ουγγαρία και  Σλοβακία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...