Στο στόχαστρο της Τροχαίας όσοι παρκάρουν σε πεζοδρόμια

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν

  • -
  • -
Στο στόχαστρο της Τροχαίας όσοι παρκάρουν σε πεζοδρόμια
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων προχωρά η Eλληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτούνται καθημερινά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό των οχημάτων που σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, ενώ στη συνέχεια επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Στο μικροσκόπιο, παράλληλα, της Τροχαίας βρίσκονται και οι οδηγοί που παραβιάζουν πλατείες, πεζόδρομους, ράμπες διέλευσης και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Σημειώνεται πως σε διάστημα μόλις 15 ημερών (15/9 – 30/9) έχουν καταγραφεί 1.661 παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, 1.187 εκ των οποίων είναι σταθμεύσεις δικύκλων σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ σε Δελτίο Τύπου, σκοπός του σχεδίου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών σε πεζοδρόμια, πλατείες και πεζοδρόμους.

 Ακόμη ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, όπως άτομα με αναπηρίες, μητέρες με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένα άτομα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...